Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η οικονομία είναι πολιτική, δεν είναι επιστήμη.

Είναι δυστύχημα ότι η Ελλάδα και οι έλληνες είμαστε πεδίο πειραματισμών και δοκιμών ..αντοχής των εργαλείων κέρδους της παγκοσμιοποιημένης , κοινότητας των μονεταριστών.
Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αφού διασώθηκε με τα χρήματα των φορολογουμένων, κυρίως των αμερικανών, πολιτών, περνά σε ολομέτωπη επίθεση προκειμένου (να δαγκώσει το χέρι του ευεργέτη) αυγατίσει τα κέρδη ανά μονάδα χρόνου, αδιαφορώντας αν σκοτώνει λαούς στο διάβα του.
Το ημέτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα όντας μικροσκοπικό, και χωρίς να ισχύουν σχέσεις συναδελφικότητας, ευρίσκεται υπό μακροπρόθεσμη προοπτική αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος υπό δυσμενείς όρους ή διαφορετικά θα το καταρρεύσουν.
Μαθαίνουμε ότι στην χρεοκοπία της Ελλάδας έχουν στοιχηματισθεί εκατοντάδες δις €!!!. Δηλαδή οι αντισυμβαλλόμενοι θα κλιθούν να πληρώσουν πολλές φορές τα ποσά αυτά!!!. Αυτό δεν συμφέρει κανένα, μα κανένα, εκτός και αν ο στόχος είναι η παγκόσμια κυριαρχία, μέσω μιας συνολικής κατάρρευσης, εις βάρος κρατών με αυξημένο (και άρα απειλητικό) συναλλαγματικό πλεόνασμα, όπως η Κίνα οι Άραβες, η Γερμανία οι νότιοι Αμερικάνοι, η Ινδία κλπ.
Άραγε, αυτός είναι ο λόγος που όλοι θέλουν να μας σώσουν ξαφνικά και επιτακτικά;
Να σώσουν δηλαδή τους οικονομικούς δείκτες και όχι τους Έλληνες φυσικά…
Εδώ λοιπόν πρέπει να εμφανισθεί η αντιθετική σκέψη και λειτουργία του Έλληνα πρωθυπουργού, σαν αποτέλεσμα και διεργασία αιώνων πάνω από τις αρχές και τις θεωρήσεις των αρχαίων μας σοφών:
«Είτε επιβάλλετε κανόνες στην παγκόσμια κίνηση και κερδοσκοπία των κεφαλαίων με σαφή όρια , με κατάλογο χρηματοοικονομικών προϊόντων, και με γνώμονα την επιστροφή μεριδίου, ελευθέρας κίνησης και διαπραγμάτευσης. (φόρος Τάμπιν) στους ανθρώπους της εργασίας ή η Ελλάδα θα οδηγήσει το χρέος της σε στάση πληρωμών και αναδιαπραγμάτευση που πολλοί οικονομολόγοι της το προτείνουν (μπλοφάροντας).
Δικαιούται η Ελλάδα να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας , της ανορθωτικής πρωτοβουλίας που θα ανακουφίσει τις κοινωνίες παγκόσμια, για τους παρακάτω λόγους:
α) Διότι την «επέλεξαν» και μας υποβάλλουν σε πειραματισμούς υπό μη κανονικές συνθήκες τα boys των διεθνών λυμεώνων του χρηματιστικού κεφαλαίου.
β) Διότι η χώρα διαθέτει πλουτοπαραγωγικούς πόρους που αν κινητοποιηθούν θα την ανορθώσουν ταχύτατα αρκεί να ξεγλιστρήσει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό τους, και
γ) Διότι το πνεύμα που έλαμψε σ’ αυτή την χώρα δεν μπορεί να έχει χαθεί, και ας έχει υποχωρήσει κάτω από την πίεση ενός ομιχλώδους εκδυτικισμού.
Εμείς έχουμε φως, πολύ φως που δεν θα πάει χαμένο αρκεί, να απελευθερωθεί η χώρα από τα ποικιλώνυμα και πολυεπίπεδα δεσμά της.
Γιάννης Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου