Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ήταν σίγουρο ότι δεν θα πήγαιναν...
Ότι ψηφίσθηκε προχθές στη Βουλή συνιστά επανίδρυση της Ελλάδας, και αυτό θα γίνει μέσα από ένα βαθύ και πολύπλοκο πλέγμα νομοθετικών ρυθμίσεων και διαταγμάτων।
Επανίδρυση του κράτους σημαίνει εμβάθυνση της αστικής Δημοκρατίας και ενίσχυση των θεσμών του κοινοβουλευτισμού।
Εδώ είχε υπάρξει το εξής παράδοξο: Οι νικητές του εμφύλιου έχασαν τον πόλεμο σε ιδεολογικό επίπεδο και ηττήθηκαν από ένα εύπεπτο λαϊκισμό απύθμενης κρατικής παροχής και προστασίας των πάντων।
Ένα κατ' ευφημισμό καπιταλιστικό κράτος είχε κεντρικά ελεγχόμενη οικονομία σε τέτοιο βαθμό που ποτέ δεν πέτυχε ή από πολλού χρόνου εκδημήσασα χώρα του μπολσεβικισμού।.
Οι πάντες μπορούσαν να γίνουν επιχειρηματίες με το ρίσκο όμως να το αναλαμβάνει η Ελλάς.
Οι πάντες έπρεπε να διορίζονται και ο ελάχιστος μισθός καθορισμένος από τον Περισσό (πλην της Τυποεκδοτικής.॥), και φυσικά μόνο στην Ελλάδα ίσχυσε η εξίσωση του 10%με το 90%, αφού αυτοδίκαια αυτό μόνο μπορούσε να το εκπροσωπεί με σιδηρό βραχίωνα την ΕΣΑΚ το ΠΑΜΕ κλπ παραφυάδες που ζηλεύουν οι καλύτεροι "σκηνοθέτες" υπεράκτιων εταιρειών!!
Τώρα δίνουν τον υπερ πάντων αγώνα: Αν και τώρα δεν (ξεγελάσουν) καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα(την Ακρόπολη πάντως την κατέλαβαν) τότε θα αποδομηθούν।
...στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας।
Έπρεπε να βρουν ένα πρόσχημα। Και επειδή οι ωδίνες είναι πολλές και τα προσχήματα πολλά।
Η χώρα ή θα αποσοβιετοποιηθεί ή θα καταλήξει η Κούβα του βόρειου ημισφαιρίου।।
Η έκβαση δεν έχει κριθεί ακόμη ,παρά τις προσπάθειες, και ο λόγος είναι ότι το πολιτικό προσωπικό της Βουλής δεν έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων
Fotio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου