Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η επίσκεψη του Τούρκου…..

Φαντασθείτε ο Ερντογάν (και γνωστός κουμπάρος) να προτείνει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.!!!!!
Πως θα νιώσει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπόλοιποι.
Νερό και ρεύμα στα νησιά, τρόφιμα στο Καστελλόριζο χρήματα στη Καραγεώργη Σερβίας.
Ήμουν στη Ρόδο την δεκαετία του 80 και οι ροδίτες πήγαιναν Κουσάντασι και αγόραζαν μύγδαλα και σύκα τον Αύγουστο!!! Και έκαναν τα μύρια τερτίπια στο Τελωνείο για να μην πληρώσουν…Το Μάρτη του 1987 όμως έσκαβαν ορύγματα για να αποκρούσουν τους γρυλίζοντες Οζάλ (και ας έλεγε ο Μητσοτάκης ότι όλα ήταν φήμες και ψέματα, σε στιγμές κρίσεως αυτό κάπως λέγεται..)
Η Τουρκία πορεύεται με το όραμα του νεοοθωμανισμού που εισήγαγε ο νέος υπουργός εξωτερικών της, με μέθοδο και συνέπεια.
Πριν μερικές εβδομάδες έλαβε χώρα στην Πόλη σεμινάριο με θέμα την θέση της Τουρκίας στην παγκόσμια σκακιέρα. Και συμμετείχαν υπουργοί εξωτερικών … ..….άλλων χωρών.
Η θεωρία αυτή προβλέπει μια χαλαρή ομοσπονδία με μέλη χώρες της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οικονομική και στρατιωτική ομπρέλα δική της, ενιαία αγορά αγαθών και εργασίας κοκ.
Πρόταση, όχι μακρινή από την πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη για δημιουργία συνομοσπονδίας με τον «επιτήδειο σύμμαχο».(Πολιτικά, «έβλεπε» πάντα μακριά)
Η χώρα μας βρίσκεται στον αστερισμό ομαδικής παράκρουσης με τις οικονομικές ανατροπές που έχουν συμβεί λόγο της κρίσης ελλειμμάτων και χρέους, η ανασφάλεια και το άγχος σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκει διέξοδο σε ένα στιβαρό χέρι.
Είναι αυτό ακριβώς που δεν έχει ο Έλληνας αυτή την στιγμή. Και ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη έχουν παίξει πολλοί και πολύ από τα ΜΜΕ τους Νέο-αριστοφανίζοντες την αριστερά των μύθων και των επιμύθιων.
Η διείσδυση αυτή δεν πρέπει να ολοκληρωθεί.
Ξέρουμε ότι η κρίσεις στην Ελλάδα ολοκληρώνονται με εθνικά πλήγματα, αλλά το ξέρουμε και να το αποφύγουμε.
Ψύχραιμα και με αυτοπεποίθηση, ότι αυτός που έχει να ζητήσει κάτι είναι ο επισκέπτης.
Fotio 130510

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου