Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Έφτασε η ώρα να σταθούμε χωρίς ενοχές απέναντι στο ΚΚΕ

Άγγελος Στάγκος

astagkos@reporter.gr



Χθες η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας την απουσία του κράτους και ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να σταματήσει ο παρατεταμένος τορπιλισμός του τουρισμού από τα παλικάρια της ΠΝΟ και τους εγκάθετους του ΠΑΜΕ, δηλαδή του ΚΚΕ. Από κοντά και οι τουριστικοί πράκτορες που μέσα στην απόγνωσή τους ουσιαστικά αναρωτιούνται ποιος τελικά κυβερνά αυτόν τον τόπο. Προφανώς τώρα αντιλαμβάνονται ότι αυτή τη χώρα, την τελευταία σοβιετική δημοκρατία στην Ευρώπη για πολλούς, την κυβερνά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με την ανοχή σχεδόν όλων των υπολοίπων κομμάτων , αλλά και των μήντια.
Είναι φανερό και αυτή εδώ η στήλη το έχει επισημάνει πολλές φορές τελευταία ότι το ΚΚΕ προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να δυναμιτίσει την μοναδική βαριά ελληνική βιομηχανία, τον τουρισμό και το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Με διαδηλώσεις, αποκλεισμούς πρόσβασης σε ξενοδοχεία και λιμάνια, κατάληψη τα Ακρόπολης, απεργίες σε ρυμουλκά και επιβατικά πλοία, ακόμη και κρατώντας σε ομηρία τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων έχει καταστήσει κυρίως τον Πειραιά , αλλά και την Αθήνα σε προορισμούς για τουρίστες που αγαπούν την περιπέτεια τύπου Ιντιάνα Τζόουνς.
Για όλα αυτά, ο Περισσός όχι μόνο δεν δίνει λόγο, αλλά κάνει και χιούμορ σε βάρος όλων εκείνων των επαγγελματιών που προσπαθούν να ζήσουν από τον τουρισμό τους δύσκολους τούτους καιρούς. Γιατί μόνο χιουμορίστας μπορεί να χαρακτηρισθεί ο συνδικαλισταράς του ΚΚΕ που δήλωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ» δεν πρέπει να πιάσει στο Πειραιά γιατί είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια του λιμανιού , καθώς το πλήρωμά του είναι πολυεθνικό και δεν μπορούν να συνεννοηθούν καλά μεταξύ τους… Φυσικά, αυτά τα καμώματα δεν τολμήθηκαν στη Ρόδο γιατί αντέδρασε σύσσωμη η τοπική κοινωνία και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν συγκρούσεις αν επαναληφθούν στον Πειραιά, όπου άρχισαν να αντιδρούν και εκεί οι ανθρωπάκοι που ζουν από τον τουρισμό και δεν έχουν καμιά όρεξη να γίνουν θύματα στο βωμό της Παπαρήγα.
Φυσικά, η πρώτη που θα έπρεπε να αντιδράσει στα σχέδια του ΚΚΕ, θα έπρεπε να είναι η Πολιτεία. Όχι μόνο για λόγους ιδεολογικούς, τους οποίους κανονικά θα όφειλαν να συμμερίζονται τουλάχιστον η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και γιατί οι εγκάθετοι του ΠΑΜΕ συνήθως παρανομούν στις δραστηριότητές τους. Η βασική δικαιολογία της έλλειψης αντίδρασης είναι να μην υπάρξουν θύματα από μία ενδεχόμενη σύγκρουση αστυνομίας και ΠΑΜΕζων, οπότε το ΚΚΕ που είναι μανούλα περί τα τοιαύτα βρει την ευκαιρία να δημιουργήσει ήρωες.
Η πραγματική αιτία όμως της μη αντίδρασης είναι πολλαπλή. Το κράτος βρίσκεται σε κατάσταση ημιδιάλυσης και σ’ αυτό ποντάρει το ΚΚΕ, η αστική τάξη είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη και ένα μεγάλο μέρος αυτών που παίζουν τον ρόλο των αστών σήμερα είναι στην πραγματικότητα ανασφαλείς μικροαστοί και το ΚΚΕ το γνωρίζει. Τέλος, έχει επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία μία στρεβλή αντίληψη περί αριστερής ιδεολογίας και αριστερής συμπεριφοράς. Το χειρότερο, τα μήντια αντιμετωπίζουν το ΚΚΕ και ορισμένους χειμαρρώδεις εκπροσώπους του, ιδιαίτερα την Κανέλλη με ανείπωτο δέος. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των μήντια θέλουν να τα έχουν καλά με τον Περισσό για να μην μπλέξουν, άλλοι για να μη χάσουν αναγνώστες ή ακροατές από τα έντυπα, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τους.
Όσο για τους δημοσιογράφους, πολλοί πέρασαν κάποτε από το ΚΚΕ και δεν τους πάει τώρα να του επιτίθενται ό,τι και αν κάνει, αρκετοί φοβούνται μήπως τους χαρακτηρίσει «παπαγαλάκια» ο «Ριζοσπάστης» και όλοι μαζί φοβούνται το απύλωτο στόμα της Λιάνας! Και να μη ξεχνάμε ότι η Αριστερά στην Ελλάδα έχασε τον εμφύλιο , αλλά κέρδισε τον πόλεμο της προπαγάνδας και της ιδεολογίας μετά από αυτόν , αφού η ελληνική Δεξιά ήταν απαίδευτη, χωρίς την παραμικρή φινέτσα και με μεγάλη έφεση σε βαρβαρισμούς. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είχε πάντα μεγάλη έλλειψη πραγματικής εθνικής αστικής τάξης με σπονδυλική στήλη και βασικές αρχές παιδείας, συμπεριφοράς και λειτουργίας.
Το ερώτημα είναι σε τι αποβλέπει το ΚΚΕ και δεν υπάρχει αμφιβολία θέλει να επωφεληθεί από την παρακμή της χώρας στην οποία έχει συμβάλλει με πολλούς τρόπους. Σήμερα μάλιστα εντείνει τις προσπάθειές του θεωρώντας ότι θα βγει τόσο κερδισμένο και δυνατό από την κρίση, που θα είναι σε θέση να κτυπήσει ακόμη και την εξουσία. Και αν μεν έφτανε στην εξουσία από την κοινοβουλευτική οδό, δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση. Όμως η ηγεσία του απορρίπτει απερίφραστα πλέον αυτή την οδό, ξεχνώντας ότι το δημοκρατικό πολίτευμα το νομιμοποίησε, του έδωσε τη δυνατότητα να διατηρεί σταθμούς τηλεόρασης και ραδιοφώνου, αλλά ταυτόχρονα να απαιτεί και αναλογική μέχρι και ίση μεταχείριση από όλους τους υπόλοιπους κρατικούς και ιδιωτικούς.
Το δημοκρατικό πολίτευμα επίσης επιτρέπει στο ΚΚΕ να απορρίπτει κάθε συζήτηση διαφάνειας στα οικονομικά του, να διατηρεί τους εγκάθετους του ΠΑΜΕ με τα σημαιάκια καρφωμένα στα δήθεν κοντά κοντάρια που στην πραγματικότητα είναι γκλομπς. Τέλος, το δημοκρατικό πολίτευμα είναι εκείνο που καθιστά το ΚΚΕ παράγοντα της πολιτικής σκηνής, με ρόλο μεγαλύτερο από τα μέτρα του, σε σημείο που να μην επιτρέπει να γίνει αιολικό πάρκο παραγωγής μεγάλης ποσότητας ενέργεια η ιδανική για κάτι τέτοιο Μακρόνησο, γιατί υπήρξε τόπος μαρτυρίου και δεν πρέπει να βεβηλωθεί. Λες και δεν μπορούν να διατηρηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να θυμόμαστε…
Παρ΄ όλα αυτά, η Παπαρήγα είπε ξεκάθαρα μέσα στη Βουλή ότι οι συζητήσεις εκεί δεν έχουν νόημα και ό,τι έχει να πει το ΚΚΕ θα το πει στον δρόμο, ενώ ο Μαϊλης τόνισε σε τηλεοπτική παρέμβασή του ότι το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα, γιατί απλούστατα δεν το ψήφισε. Αν προσθέστε και το «ντου» που έκαναν δικοί του ΠΑΜΕζοι κατά της Βουλής (τα είδαμε τα σημαιάκια και τα μάτια μας δεν μας γελούν ακόμη) αντιλαμβάνεστε τη νοοτροπία τη σημερινής ηγεσίας. Μιας ηγεσίας που αποτελείται από μετριότητες, που δεν έζησε τον εμφύλιο και τα «πέτρινα χρόνια» που επακολούθησαν, που νοιώθει «απενοχοποιημένη» και που θέλει να γράψει τις δικές της σελίδες δόξας με οποιοδήποτε τίμημα για τον λαό. Γιατί τον λαό το ΚΚΕ δεν τον πονάει, τον χρησιμοποιεί και γι αυτό επιχειρεί να διαλύσει τον τουρισμό, την παιδεία και οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβάλει στην ανόρθωση και την ανασύνταξή του.
Επομένως, έφτασε ο καιρός να «απενοχοποιηθούμε» και οι υπόλοιποι για να αντιμετωπίσουμε το ΚΚΕ όπως του πρέπει. Με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, δίχως την παραμικρή παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του πολίτη, αλλά και δίχως να του επιτρέπουμε να «μας καβαλάει» με παράνομες πρακτικές και ιδιαιτερότητες που στρέφονται κατά του συνόλου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου