Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Διάσπαση του Σύριζα..

Δεν χαίρεται κανείς όταν διασπάται ένα κόμμα. Δεν σημαίνει ότι η διαίρεση δια δυο έχει το αναμενόμενο πηλίκο. Δεν ωφελείται κανένας ,έστω όμορος σχηματισμός, από τέτοιες διαδικασίες που προκύπτουν μετά απο αναλύσεις και "διεξοδικές" εμμονές.

Έχει παράδοση η αριστερά σε διασπάσεις και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές της χώρας. Προφανώς η ιδεολογική καθαρότητα και καθαριότητα των μικροομάδων είναι υπεράνω των εθνικών αναγκών και προκριμάτων.Στην περίπτωση μας όμως οι ανανεωτικοί του ΣΥΝ δεν θέλουν να ταυτίζονται με τα μαοικά και λοιπά γκρουπς που είναι μέσα στο σύστημα μεν, αλλά εμφορούμενα απο τεταρτοδιεθνιστικά αντανακλαστικά είναι έτοιμα να πουληθούν και στον πολιτικό σατανά μόνο για να θορυβήσουν και να καταγραφούν σαν υπάρξεις।

Αυτό που φοβίζει κ Κουβέλη είναι η απελευθέρωση ανεξέλεχτης ενέργειας, των λογής Χελάκηδωνπου νομίζουν οτι μπορούν να πολιτεύονται με όρους μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων.Επειδή δε, πλησιάζει ο σημαντικός μήνας που λέγεται Σεπτέμβριος καλό είναι οι καθαρές κουβέντες να ειπωθούν τώρα γιατί τότε οι προτεραιότητες θα είναι δραματικές.

Οι ευθύνες σε τέτοιες περιπτώσεις θα γίνουν αντικείμενο των ιστορικών αλλά και των λαικιστών που ασφαλώς (συν)υπήρξαν στο σχηματισμό σας με κυριώτερο εκφραστή τον Αλαβάνο που, απο δογματικός του σταλινισμού θέλησε να παίξει με τον επικοινωνιακό τομέα του καπιταλισμού, γιατί είχε αισθανθεί ψηλός κατά την δύση του ΠΑΣΟΚικού ήλιου, τότε.

Όμως οι νηφάλιες απόψεις και ο στέρεος λόγος θα είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα πρυτανεύσουν των εκκρήξεων κοινωνικής οργής.

Να βρεθεί παρακαλώ, αν μου επιτρέπεται, ο βηματισμός εκείνος που θα μετριάσει τις απώλειες της χώρας.

Να βρεθεί η συνισταμένη οδός του αποτελεσματικού πολιτικού προσωπικού γιατί ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος μας.Τις συνιστώσες αφήστε τις πίσω αλλά και να αναμένεται την επίθεση τους.Ξέρετε εσείς.

Γιάννης Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου