Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Παρωδία και, οι παρωδοί της Κισάμου.
Συνάξεις επί συνάξεων στο Καστέλλι με θέμα το «πώς να κρυφτούμε πίσω από ένα σπίρτο» και κυρίως πώς να εξαφανίσουμε την ιστορικά καταγεγραμμένη αναποτελεσματικότητα μας στα δημοτικά και συνεταιριστικά και πολιτικά πράγματα του τόπου.
Και η προσπάθεια, που προσπαθεί να έχει και μια συλλογικότητα, αποκλείεται να αποκτήσει κοινή συνισταμένη διότι απλούστατα, δεν εδράζεται θεσμικά, σε νομικό πλαίσιο, που καλώς ή κακώς παρέχει εγγυήσεις για την εφαρμογή πολιτικής και πάντως δεν αφήνει τον τόπο φτερό στον άνεμο των «συμφωνιών».
Και οι συνιστώσες (ως τέτοιες του Σύριζα) έχουν και διαφορετικά σημεία εκκίνησης των φιλοδοξιών τους:
Άλλη θέλει να προεδρεύει, άλλη να παρίσταται, άλλη να τα ‘’καταφέρει’’ άλλη να επιβιώσει ‘άλλη να ελέγξει και άλλη να ψαρεύει δημοτική αφέλεια.
Ναι ο τόπος έχει ανάγκη από υπερβάσεις και υπερβατικές προσωπικότητες αλλά όχι στα τυφλά και κάτω από φορτίσεις της ύστατης στιγμής, εννοώντας όλα όσα δεν έχουν συμβεί στον τόπο, από επώνυμους, και έχουν φέρει τον τόπο στο παρά πέντε.
Τώρα αναζητούμε, θυμικά, λύσεις που κάποιους θα απαλλάξουν ευθυνών και σε κάποιους θα προσδώσουν αξία … Και αν υπήρχαν πόροι και σχέδια και πακέτα προγραμμάτων που χειρίστηκαν …τότε. Και αν τους συνόδευαν ελπίδες και ευχές..
«Συμφωνίες κυρίων και κυριών» που θα συμβολαιοποιηθούν.
«Επιλογή του επικεφαλής από τους πολίτες» με διαδικασία δημοψηφισματικού τύπου χωρίς εγγύηση όρων και προϋποθέσεων κύρους.
Είναι σκέψεις ελίτ, και κινήσεις που, αν και έχουν αισθητική βάση είναι μεταμοντέρνες ( και ας διακηρύσσονται από προοδευτικά κόμματα) αφού χειραγωγούν ακόμη ποιο πολύ την κοινωνία και από τους βουλευτικούς μηχανισμούς.
Ποιοι θέλουν μια τέτοια εξέλιξη των πραγμάτων;
Αν υπήρχε η προσωπικότητα εκείνη που θα μπορούσε :
Να ζητήσει να στοιχηθούν πίσω του δημοτικοί σύμβουλοι ελεύθεροι δημοτικής πειθαρχίας από την πρώτη συνεδρίαση, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στους συμβούλους του μα , κυρίως στην ικανότητα του στην σύνθεση πολιτικών.
Να επέβαλε στους συνεργάτες του μηδενικές αποζημιώσεις και επικέρδειες από θέσεις διοίκησης.
Να δημοσιοποιούσε, ως προϋπόθεση ανάληψης καθήκοντος , τα στοιχεία πόθεν και έσχες των συνεργατών του.
Να ξεκινούσε από την 1/7 σαφάρι προσέλκυσης στελεχών από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, ενόψει μετατάξεων, για να φτιάξουμε στο Καστέλλι την νευραλγική εκείνη υπηρεσία που θα παράγει μελέτες και έργα, θα λειτουργεί και θα συντηρεί τα κατασκευασμένα, για να απελευθερωθεί ο νέος Δήμος από εξαρτήσεις ολιγοπωλίων και πατρωνίας γραφείων και οργανισμών..αλλά και συμβούλων πολλών αφεντάδων.
Να αρχίσει το στήσιμο των γραφείων της Κισάμου στα Χανιά στο Ηράκλειο στις Βρυξέλλες, εκεί που οι αποφάσεις καθορίζουν και καθορίζονται!
Να ζητήσει το νέο πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ (ΑΝΕΝ θανούσης τοις κοίνων(;) ρήμασι
και έργοις) να δρομολογηθεί στη γραμμή Καστέλλι - Καλαμάτα τώρα που το χωριό του Κωνσταντακόπουλου απέκτησε ζωή και λειτουργεί αλλά και των τεράστιων οδικών έργων που κατασκευάζονται στην Πελοπόννησο.
Να ζητήσει ξεκάθαρες σχέσεις φιλίας με τους όμορους Δήμους εν αναμονή του επανακαθορισμού των ορίων και από το Ελαφονήσι και από τα Νωπήγεια…
Οι ξεκάθαρες κουβέντες, και όχι τα τερτίπια, συνιστούν πολιτική.
Τα υπόλοιπα είναι, αδυναμίες αποκρυβόμενες επιμελώς, πλην ορατές.
Γιάννης Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου