Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Με αφορμή ένα ΣΧΟΟΑΠ…
Είναι μέρες τώρα, μήνες χρόνια που, ο νομός Χανίων βρίσκεται κάτω από τον αστερισμό των φαντασιακών δράσεων και κινητοποιήσεων κατά του «κράτους» με την ευρύτερη έννοια.
Κορυφώνεται μια λογική καχυποψίας και μια συμπεριφορά υψοφοβίας που δεν έχει Ελληνικό προηγούμενο και σίγουρα δεν έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα, εκτός και αν θεωρείται επίτευγμα μια ανακύκλωση της φωτογραφίας των ίδιων και ίδιων ανθρώπων να αναμασούν και να μηρυκάζουν λόγια που δεκαετίες τώρα…. και έχουν χάσει την όποια εγερτήρια δυναμική τους.
Ότι κάνει ότι προτείνει ότι απορρίπτει ότι θεωρεί ότι εξετάζει ότι μετρά ότι καταλογίζει και όπου καταλήγει η Δημόσια Διοίκηση, είναι συνολικά απορριπτέο.
«Κάτι κρύβεται από πίσω. Κάτι εξυφαίνεται κάτι και κάποιοι βυσσοδομούν».
Ανεπάρκεια και ολιγωρία, δεν υπάρχει ως όρος αυτοκριτικής, την διαδικασία του αναλογισμού και της διόρθωσης της πορείας των πραγμάτων την καλύπτουμε με μαζώξεις ημετέρων ,αγανακτισμένων και μονίμως αιφνιδιασμένων που αγνοούν τους βασικούς νόμους δεκαετιών και θορυβοποιούν και αναθεματίζουν υπηρεσίες και στελέχη και πτυχιούχους και υπολήψεις, με διαδικασίες μάζας.
Μια καχυποψία που συστηματικά καλλιεργήθηκε στους Χανιώτες από την εποχή του εμφυλίου και τα συναισθήματα που αυτός απέφερε, κυρίως με τις διώξεις που ακολούθησαν, από το παρακράτος. Κάποιους βόλεψε αφάνταστα, αυτό να φορτωθεί στο κράτος…
Όλοι φωνάζουν για τον Αγροτικό (είδε εμπορικό) Αύγουστο «ένας υπάλληλος κάνει κουμάντο στον νομό..» αποκρύπτοντας ότι οι παρατάσεις έχουν ηλικία τριών ετών.
Το πλοίο για την Γαύδο δεν θα φτάσει, γιατί οι παρατάσεις και εδώ έχουν σεβαστή ηλικία και «τώρα θα εφαρμοστεί ο νόμος..;»
Δεν θέλουμε λατομείο δεν θέλουμε σφαγείο δεν θέλουμε (αν και θέλουμε) ΑΠΕ δεν θέλουμε γυψωρυχείο δεν θέλουμε ξενοδοχεία (αν και θέλουμε μεζονέτες στα βράχια της θάλασσας, κατ΄ εξαίρεση),δεν θέλουμε δασολόγιο και κτηματολόγιο ούτε παρακαμπτήριους δρόμους δεν θέλουμε τους ευκαλύπτους στην Λ Σούδας δεν θέλουμε την Δασική νομοθεσία ούτε η γη να χαρακτηρίζετε ως υψηλής παραγωγικότητας (γιατί τα πάντα είναι οικόπεδα), δεν θέλουμε καύσιμα δεν θέλουμε ξένες επενδύσεις ούτε υπεραγορές.
Επίσης δεν θέλουμε ακριβά καύσιμα ,δεν θέλουμε κουρουπητούς ούτε εισαγόμενο κρέας, ούτε τους ρύπους της Ξυλοκαμάρας (θυμάστε κινητοποιήσεις και τότε..), δεν θέλουμε να φύγουν τα στρατόπεδα και ο ναύσταθμος και οι βάσεις(;) γιατί τα σπίτια (και τα σπίτια ) θα μείνουν άδεια δεν θέλουμε οι μαδάρες να χαρακτηρίζονται δάση ή δασικές εκτάσεις και αν κηρυχτούν προστατευτικά(;) αυτό μόνο ως προς τις ΑΠΕ και όχι ως προς τις φωτιές και την υπερβόσκηση που απειλεί την βιοποικιλότητα (για τη οποία το πρωί καλέσαμε τα κανάλια στο αεροδρόμιο), δεν θέλουμε δεύτερο Εφετείο , δεν δίνουμε γη για κοινωφελή έργα παρά μόνο αν μας τα πληρώσουν.. Ομόνοια.. και ας επιστρέφουν τα οφέλη σε μας τους ίδιους, δεν μας ενδιαφέρει η «βουλισμένη» λιμνοδεξαμενή στο Λαφονήσι ούτε τα εγκαταλελειμμένα νεόδμητα κτίρια του Ομαλού (Μαχί, Γρέ Λέσκα, Σελινιώτικος Γύρος) δεν μας ενδιαφέρει η ΑΝΕΚ που αποξενώθηκε των Χανιωτών μέρα μεσημέρι ,ούτε η ΑΝΕΝ κατά συνέπεια (αφού δικοί μας το έκαμαν) εδώ δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα των ασφαλτοστρώσεων ούτε αν είναι από ανακύκλωση αδρανών που έχουν αποξιλωθεί επί αμοιβή, ούτε αν υπονομεύονται οι δρόμοι από κάθε περιαγωγέα δεν μας ενδιαφέρουν τα κατεδαφιστέα στο κύμα ούτε ..ούτε.. και ο κατάλογος είναι ατελείωτος όπως λέγει ο κ Ρακιντζής.
Όλα αυτά δεν είναι η μωρία που καταλαμβάνει τους απολυόμενους είναι το σύστημα που έχει εμπεδωθεί στα Χανιά ως αντισύστημα. Είναι πολιτικό παιγνίδι. Είναι η εκδίκηση των συστηματικών αντισυστημικών. Είναι η νίκη των πλασιέ ενός ανικανοποίητου μικρο(μεγαλο)αστισμού προκειμένου να έλθουν στη θέση τους και μόνο.
Οι εξουσιαστές έχουν τις πελατειακές σχέσεις τους. Οι «μικροί» έχουν την αρνησικυρία τους. Οι πρώτοι έχουν την καταστολή και οι άλλοι τον υπερασπιμό(!) κάθε αιτήματος και ενέργειας.
Και οι δυο ομάδες εξουσιαστών όμως έχουν τον χειρισμό των ΜΜΕ, έχουν πλάτες «υψηλές» και κυρίως τον λαϊκισμό. Μαύρη γάτα κόκκινη γάτα αρκεί να πιάνει ποντίκια.
Και ο λαός άναυδος μετρά το μέγεθος του τίποτα. Γιατί αν είχε πράγματι γίνει κάτι με όλη αυτήν απίστευτη σπατάλη πόρων όλα αυτά τα χρόνια από τους σωτήρες /φωστή-ρες θα ήταν όλα διαφορετικά. Ας μετρήσουμε τις αποστάσεις τώρα από το Ρεθυμνάκι και κυρίως το Ηράκλειο.
Δεν υπάρχει καν υποψήφιος, για υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης από τα Χανιά!!
Δηλαδή δεν υπάρχει προσωπικότητα παγκρήτιας εμβέλειας;
Άρα χωρίς ηγεσία με ενόραση δεν πάμε πουθενά. Με τους μικροπολιτικούς που αναλώνουν τους τηλεοπτικούς χρόνους με μονολόγους απίστευτα χαμηλής ποιότητας και λεκτικής πενίας μόνο άμυνα θα κρατάμε και όχι αυτόνομα.
Ζητείται πατροκτόνος που, θα απελευθερώσει τα Χανιά των επαναστάσεων με αιτία και ανατρεπτικό έργο.
Γιάννης Φωτάκης
Kohlias.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Ε όχι και αποξενώθηκε η ΑΝΕΚ από τους Χανιώτες... Τέλος πάντων, συμφωνώ για τους υποψηφίους, αν και δε νομίζω πως πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην εποχή του Ηράκλειο εναντίον Χανιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε(α) ευχαριστώ για το σχόλιο σας αλλά εννοώ: α) Σαν σώμα μικρομετόχων και όχι επιβατών/χρηστών
    β)Κάθε άλλο, και μακριά, πολύ μακριά απο εμένα αυτή η στάση που διαπερνά τα Χανιά με μόνο λόγο να αποκρύψουν την πολυεπίπεδη ένδοια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή