Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ!!!!!!!!!!

Πρόστιμο 60.000 € στο ΤΕΕ.
Η ολομέλεια της επιτροπής Ανταγωνισμού αποφάσισε οτι το ΤΕΕ παρέβη την κοινοτική νομοθεσία και οτι το ΤΕΕ συνιστά "ένωση επιχειρήσεων" και υποκατέστησε την Πολιτεία χωρίς εξπυσιοδότηση κλπ... καθώς και ότι η υιοθέτηση ελάχιστου κόστους κατασκευής μιας οικοδομής οδήγησε στην αύξηση των αμοιβών των μηχανικών..
Στα δικαστήρια οι δικηγόροι από το 2005.
Η περίπτωση των δικηγόρων έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι σχετική υπόθεση εκδικάστηκε προ τριών ετών και εκκρεμεί στο διοκητικό εφετείο.
Τον Ιούλιο του 2005 ο δικηγόρος της Θεσσαλονίκης - μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης - κ. Αθ. Πιτσιόρλας προσέφυγε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής διότι δεν του επέτρεψαν να εκδικάσει υπόθεση στην Χαλκιδική. Κατήγγειλε τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής για την συγκρότηση «καρτέλ» (οριζόντια σύμπραξη).
Η απόφαση εκδόθηκε στις 2 Οκτωβρίου

Συμβολαιογράφοι:Πώς πηγαίνει το γραφείο από τον πατέρα στον γιό.
«Για την είσοδο στο συμβολαιογραφικό επάγγελμα υπάρχουν δύο δρόμοι.Ο ένας,ο δύσκολος,είναι των “κοινών θνητών”. Ο άλλος, ο εύκολος, είναι ο δρόμος των παιδιών των συμβολαιογράφων» σχολίασε μιλώντας στο «Βήμα» συμβολαιογράφος με δεκαετή εμπειρία, όταν έγινε γνωστό το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος. Αιτία της αντίδρασής της αλλά και αφορμή για την οργή χιλιάδων νέων νομικών ανά την Ελλάδα ήταν το διαβόητο άρθρο 28 του Κώδικα Συμβολαιογράφων, το οποίο οι νέες ρυθμίσεις άφησαν ανέγγιχτο.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου