Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Προοδευτικοί και "προοδευτικοί".

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν σε άλλη χώρα του κόσμου.
Αν αύριο το πρωί υπήρχε ένα ανάλογο πρόβλημα στη Γερμανία, για παράδειγμα, θα είχαν ξεσηκωθεί ακόμη και οι πέτρες.
Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι ανεκτικές απέναντι στους ξένους (όσο είναι), επειδή το πρόβλημα μπορούν να το διαχειριστούν. Αν δεν μπορούσαν θα ήταν ιδιαίτερα σκληρές, επειδή θα κινδύνευε η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας τους.
Το πρόβλημα, όμως, στην Ελλάδα έχει ξεφύγει εδώ και καιρό.
Δυστυχώς, τα πολιτικά κόμματα αρνήθηκαν να το αντιμετωπίσουν, επειδή φοβήθηκαν ότι η επιλογή τους αυτή θα είχε πολιτικό κόστος, λόγω των ιδεοληψιών που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Το ζήτημα, όμως, είναι ότι τα πράγματα εξελίχτηκαν με τόση μεγάλη ταχύτητα που τα κόμματα δεν αντιλήφθηκαν ότι οι μέχρι χτες «προοδευτικοί» ψηφοφόροι τους έφτασαν στο σημείο της αγανάκτησης και πέρα απ’ αυτό.
Η αδράνεια των δύο μεγάλων κομμάτων έδωσε έδαφος σε ακραία στοιχεία να γίνουν οι αποκλειστικοί εκφραστές της πραγματικής πλέον λαϊκής αγανάκτησης.
Ο καθένας από εμάς μπορεί να λέει ωραία λόγια. Ας πάει, όμως, να ζήσει στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πλατεία Αμερικής και να μας πει έπειτα αν διατηρεί τις απόψεις του περί ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών.
Το αστείο είναι ότι καταλήφθηκε η Πρυτανεία της Νομικής για να κάνει μάθημα..... διότι θεωρούν τα προοδευτικά ότι τώρα η κοινωνία τους έχει στοχοποιήσει και με επικοινωνιακούς ελιγμούς προσπαθούν να βγουν στον αφρό.
Επειδή η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει (τουλάχιστο, περισσότερο από την ασυδοσία),ήρθε ο καιρός να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.

1 σχόλιο:

  1. Και δεν πρόκειται για τυχαίους μετανάστες. Όλοι τους έχουν πληρώσει χιλάδες δολλάρια για να περαιωθούν στη γη της φαιδράς ποτροκαλαίας.
    Για να μη θυμηθούμε τον πρωταγωνισμό τους στις λεηλασίες του Δεκέμβρη.
    Είπα Δεκέμβρη; Μήπως ξεκινούν νέο γύρο.....;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή