Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Επιτροπή σοφών» για την Ευρώπη
Μια «κυκλωτική» κίνηση γύρω από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη σφραγίδα σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων, πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων, όπως ο Κ. Σημίτης, εξελίσσεται αυτήν την «ώρα» στα κράτη-μέλη με στόχο τη «διάχυση» και υιοθέτηση ιδεών για μια «άλλη, ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη».
«ΑΛΥΣΙΔΑ»
Ο Αλτιέρο Σπινέλι. ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους κεντροαριστερούς που ονειρεύτηκαν μια ενωμένη και ελεύθερη Ευρώπη. Η ομάδα «Σπινέλι» προωθεί σειρά παρεμβάσεων για τη θωράκιση της Ευρώπης (π.χ. από κερδοσκόπους).
Ο ιστορικός ηγήτης των Πράσινων της Γερμανίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών Φίσερ, οι Βέλγοι Ντεάν και Φερχοφστάτ, ο Κον Μπεντίτ, ο Ρομάνο Πρόντι, ο Κώστας Σημίτης και άλλοι συνυπογράφουν την κίνηση και τον στόχο για μια ευρωπαϊκή καμπάνια που θα την υιοθετήσει ένας ευρωπαϊκός φορέας, εντάσσοντας άλλους και άλλους...
Ο Χέλμουτ Σμιτ εχει αρθρογραφήσει και έχει αναφερθεί στη Γερμανία, η οποία κατά την άποψή του έχει ωφεληθεί από το ευρώ και τώρα πρέπει να αναλογιστεί τις υποχρεώσεις της.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Αμάτο, ο οικονομολόγος κ. Χόλαντ, αλλά και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα (συνεδριάζουν στις 8 Φλεβάρη) εμφανίζουν κινητικότητα προς την ίδια κατεύθυνση (της αναζήτησης «μανιφέστου»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου