Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Α. Τσίπρας: Εάν και οι μετανάστες το επιθυμούν (!) να μεταφερθούν σε δημοτικό γυμναστήριο...

26-01-2011 18:03:35
Σε μια χρονική περίοδο όπου το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου ασχολείται με την κατάληψη της Νομικής από 250 παράνομους μετανάστες, ανήμπορο παρόλα αυτά να βρει λύση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το δήμαρχο Αθηναίων, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα –σαν να μην έφτανε η «Βαβυλωνία» αποποίησης ευθυνών, το συνδικαλιστικό κίνημα έλειπε- να συνδράμουν σε μια λύση του ζητήματος με τον εξής εκπληκτικό τρόπο:
Πρότεινε -εφόσον και η επιτροπή των μεταναστών το επιθυμεί- να μεταφερθούν σε ένα δημοτικό γυμναστήριο προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τον αγώνα τους και να αποκτήσουν χαρτιά, ιδίως όσοι το δικαιούνται.
Με άλλα λόγια εκτός της παράνομης ενέργειας της κατάληψης της Νομικής (η οποία περιγράφεται ως "εγκατάσταση"! από μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό), οι μετανάστες σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα θα πρέπει πρώτα να ερωτηθούν εάν επιθυμούν να μεταφερθούν σε δημοτικό γυμναστήριο, καθώς στην περίπτωση που αυτοί δεν συμφωνήσουν τότε θα πρέπει να ακυρωθεί η μετακίνησή τους στο δημοτικό κατάστημα.
Πριν όμως προλάβει ο κ. Τσίπρας να σπεύσει και να τους ερωτήσει ανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης να λύσει το πρόβλημα αρνούμενος τέτοια προοπτική:
«Στις συγκεκριμένες συνθήκες η παραχώρηση χώρου από τον Δήμο για άγνωστο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Ιδίως, όταν αβασάνιστα ζητείται από το Δήμο 'δημοτικό γυμναστήριο' ή 'γήπεδο' για να στεγάσει επ’ αόριστον 300 απεργούς πείνας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου