Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Για "συκοφαντία" κατηγόρησε το ΚΚΕ ο Γ.Παπανδρέου
Α.Παπαρήγα: "Γιατί δεν ανακηρύσσετε ΑΟΖ;"
14-01
ΓΑΠ:“Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις μας για τα περί μυστικής διπλωματίας, εσείς έχετε ένα μόνιμο τροπάριο για αυτό θα σας κατηγορήσω για κοινή συκοφάντηση της προσπάθειας της κυβέρνησης για το χτίσιμο μίας νέας σχέσης με τη γείτονα”, είπε ο Πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε σε υψηλό τόνο λέγοντας: “Εμείς προχωράμε με σύνεση και υπευθυνότητα, εσείς τι προτείνετε; Στρουθοκαμηλισμό, σύρραξη; Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια είναι η δική σας πρόταση”.
Είπε επίσης χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια: "Λυπάμαι που καλλιεργείτε εθνικιστικές φοβίες; Που τα είδατε όλα αυτά με Καστελόριζο; Δικές σας θεωρίες και συνωμοσίες είναι. Καταντήσατε ο καλύτερος προπαγανδιστής των ακραίων Τουρκικών κύκλων. Λυπάμαι."
Η Αλέκα Παπαρήγα:
"Τα τολμηρά λόγια του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ δεν εφησυχάζουν κανέναν, αλλά απλώς αυξάνουν τις ανησυχίες", διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι μεγάλες παραχωρήσεις εις βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων γίνονταν, αφού είχαν προηγηθεί μεγάλα λόγια περί εθνικού συμφέροντος και πατριωτισμού».
Σας ρωτάμε ποιος είναι ο συμβιβασμός και τι θα περιλαμβάνει. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη γιατί υπάρχει κάποιο σχέδιο συνωμοσίας, αλλά επειδή η πολιτική σας στηρίζει τις διεκδικήσεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Εμείς μιλάμε από την πλευρά των συμφερόντων του λαού και της ειρήνης”.
Kαι πρόσθεσε: "Ο τρόπος που απαντήσατε και οι χαρακτηρισμοί επιβεβαιώνουν ότι σας πιάσαμε στα πράσα. Γιατί δεν διαψεύδετε τον Νταβούτογλου ότι δεν τα συζητήσατε αυτά; Ούτε ΚΥΠατζήδες χρηματίσαμε για να βλέπουμε συνωμοσίες. Ασκήσατε ποτέ κριτική στο ΝΑΤΟ για Τουρκία; Την έβαλε ποτέ στη θέση της; Δεν τοποθετηθήκατε. Η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ δεν συμπίπτουν ακριβώς. Το σνομπάρετε αυτό. Πως δεν έχει σημασία η ΑΟΖ΅;

2 σχόλια:

  1. Το ΚΚΕ πιστό στο δογματικό του ακαταλόγιστο παραληρεί.
    Αυτό δείχνει ότι βλέπει ανάκαμψη και φως στο τούνελ...
    Και αυτό το ενοχλεί, απλά διότι την πολιτική του την στηρίζει στην έσχατη ένδοια των μαζών απο όπου θα ξεπηδήσει η επανάσταση.
    Τέτοιες κουβέντες στο κοινοβούλιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αν με την ΑΟΖ συν-σφιχτούν πολύ οι σχέσεις με το Ισραήλ και τις εφτά αδελφές;
    Το έχει σκεφτεί το (ένα το είναι) κόμμα;
    Και τις πολυεθνικές;
    Και τις συνθήκες εργασίας;
    Για σκεφθείτε το σύντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή