Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ.
Κινητοποιήσεις κατά των σχεδίων, όπως καταγγέλλουν, ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ξεκινούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι προέβησαν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Επιχείρησης.

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν από τις 6 το απόγευμα συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν σε «περαιτέρω μετοχοποίηση» της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι κρατούν πλακάτ και πανό με συνθήματα ενώ έχει κλείσει και ο δρόμος μπροστά από τα γραφεία, έως την 3ης Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων για το θέμα της μετοχοποίησης Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει την διαφωνία της με την περαιτέρω μετοχοποίηση -ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση του management της ΔΕΗ, και υποστηρίζει πως εάν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω «με μαθηματική ακρίβεια ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τρεις φορές επάνω την κιλοβατώρα.
Υπογραμμίζει, επίσης, πως «οι δομές της ΔΕΗ, τα ιδιοκτησιακά πάγια στοιχεία αλλά και οι παρεχόμενες εκτάσεις όπως ο υπόγειος πλούτος της, ο λιγνίτης και τα νερά στα φράγματά της, είναι περιουσία του ελληνικού λαού και δεν μπορούν ούτε ως σκέψη να ενταχθούν στο σχέδιο πωλήσεων της κυβέρνησης».

Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο της ανυπακοής, που περιλαμβάνει τα επιστημονικά σχήματα και τις ΔΕΚΟ: Αρνούνται να εγκαταλείψουν να "αφιππεύσουν" τα προνόμια που τους επιφύλαξαν οι μηχανισμοί που τους ...(δι) όρισαν σαν ρετιρέ.
Είχαν εισοδηματικές απώλειες το 2010 το πατριωτικό ποσοστό του 1,5% κατά την χθεσινή έκθεση του Προέδρου της ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου