Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κίνημα Αμφισβήτησης....

Μας εμπιστεύται εμβριθώς ο επ. καθ κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο, για τις εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική και λοιπές αραβικές χώρες.
"Ο μεγάλος φόβος του ευρύτερου συστήματος είναι η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος στις αραβικές χώρες να μετασχηματισθεί σε αμφισβήτηση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος" μας είπε, έμπλεος βεβαιότητας για το μυστικό που γνωρίζει.
Ένας από τους λόγους που η χώρα δεν πρόκοψε είναι ότι διάφορα ανοίγματα που έγιναν σε επιμέρους χώρους, χάριν παραδείγματος τα περιφερειακά ΑΕΙ, δεν απέδωσαν γιατί υπήρξε μια μονόπλευρη κατίσχυση πολιτικοιδεολογικής κατεύθυνσης. Αυτό δεν είναι παράνομο είναι όμως αντιπαραγωγικό γιατί απλά μετατράπηκε σε άλλο ένα θύλακα εξουσίας και με αυτόνομο και ανεξέλεγκτο μηχανισμό αναπαραγωγής (καμία αξιολόγηση κλπ).
Αντί άλλης απάντησης (αξιολόγησης):
Βενεζουέλα για ΗΠΑ: "Πάνε να στήσουν νέα "Αίγυπτο" στη χώρα μας"

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ λέγοντας ότι υποκινούν απεργίες πείνας φοιτητών που αντιτίθενται στον πρόεδρο της χώρας Ούγο Τσάβες και προσπαθούν να δημιουργήσουν "μια εικονική Αίγυπτο" στη λατινοαμερικάνικη χώρα.
"Απορρίπτουμε την προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να αναμιχθούν στα προβλήματά μας", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάς Μαδούρο, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον και ακροδεξιές οργανώσεις εξορίστων πολιτών της Βενεζουέλας στο Μαϊάμι αποπειρώνται να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Τσάβες.
"Προσπαθούν να στήσουν ένα ψεύτικο σενάριο, κάτι σαν μια εικονική Αίγυπτο", είπε ο Μαδούρο, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που ανέτρεψαν τον Χόσνι Μουμπάρακ μετά από 30 χρόνια στην εξουσία.


Δηλαδή οι ΗΠΑ υποκίνησαν την ανατροπή;
Δηλαδή οι απεργοί πείνας υποκινούνται,μήπως; (ή ισχύει μόνο για την περίπτωση του Τσάβες που θα έδινε σε κάποιον δωρεάν πετρέλαιο...).
Και αν προκύψουν θεοκρατικά καθεστώτα πάλι λάθος θα ήταν ωδίνες;(Ιραν)
Δηλαδή ποιος δεν γνωρίζει ότι στην Ελλάδα παίζετε(αι) πολιτικό παιγνίδι εγγράφοντας υποθήκες ψήφων ακόμα και αν φέρουν οσμές πόνου και θανάτου;
Πάει πάρα πολύ να μένει κοινό μυστικό αυτό που ξέρουν όλοι:
Η χώρα έχει προκαπιταλιστικές δομές και μορφές εξουσίας οργανωμένες σε τιμάρια και αυτό είναι το κίνητρο για την κατασπατάληση(λήστευση) των δυνάμεων της.
Για το λόγο αυτό η κρίση αποτελεί ευεργεσία για μια Ελλάδα που ή τώρα θα αλλάξει ή τώρα θα σβήσει.
Για αυτό και ο λαός, ενστικτωδώς, γνωρίζει ότι τα μεγάλα λόγια δεν είναι αυτά που από το 1917 ακούει αλλά οι καθημερινές εκπλήξεις που προκύπτουν από τους ταγμένους να τον σώζουν, οριζοντίως.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν υπέρ του εξεγερμένου λαού!!!!!!!!!!! της Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου