Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κωνσταντινούπολη: Διαδήλωση για τον αιγυπτιακό λαό
Χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μετά την προσευχή της Παρασκευής μπροστά από τέμενος στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αιγυπτιακό λαό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Ζήτω η παγκόσμια ιντιφάντα», «κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλάμ» φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανέρχονταν σε 750, σύμφωνα με την αστυνομία, και οι οποίοι πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών τουρκικών ισλαμιστικών οργανώσεων.
Ορισμένοι από τους μετέχοντες κρατούσαν αιγυπτιακές σημαίες, ενώ άλλοι παλαιστινιακές. Οι διαδηλωτές κράδαιναν επίσης φωτογραφίες του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ με το σύνθημα «οι τύραννοι φοβούνται, η ιντιφάντα προχωράει». Οι συγκεντρωθέντες προσευχήθηκαν επίσης στη μνήμη των θυμάτων της αιγυπτιακής εξέγερσης.
«Ο Φαραώ πρόκειται να ανατραπεί. Αυτό εξυπηρετεί ως ένα μάθημα για όλους τους ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου που υποστηρίζουν το Ισραήλ (...) Εφεξής θα λάμπει η φλόγα της ελευθερίας», δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, πρόεδρος της ισλαμιστικής ανθρωπιστικής ένωσης IHH.
Πρόκειται για την ένωση που είχε ναυλώσει το Μάιο το πλοίο Μαβί Μαρμαρά με τη βοήθεια για τη Γάζα, στο οποίο πραγματοποίησε επιδρομή ο ισραηλινός στρατός με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 9 τούρκοι ακτιβιστές.
Εξάλλου σε ερώτηση που του υπέβαλε το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, ο Γιλντιρίμ σημείωσε: «Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι μια ισχυρή οργάνωση σε όλη τη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία και σε όλον τον κόσμο. Υποστηρίζουν το λαό. Συμμετέχουν στις εκλογές (...) Θα δούμε βεβαίως ποιός θα κερδίσει. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος θα πρέπει να σεβαστεί το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών».


Εδώ δεν κουνάει φύλλο. Έχουμε εξάλλου τους "άλλους" να (επι)δείξουμε την αλληλεγγύη μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου