Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Όταν εκλείπει η μεσαία τάξη....

Είναι μεγάλος ο αγώνας στον οποιο έχουν αποδυθεί τα άκρα του πολιτικού φάσματος για την τύχη των ψήφων του μεσαίου χώρου.
Αυτή την ώρα αγκαλιασμένοι ΝΔ και ΛΑΟΣ στο πάρτι του Ζαφειρόπουλου ( του υιού του Νώντα ) ετοιμάζονται για την ανακατάληψη του κάστρου των δικηγόρων.Η ΝΔ έχει τραβηχτεί στα δεξιά γιατί ξέρει ότι εκεί θα πάει η αντίδραση του κόσμου σε περίπτωση χάους.
Αυτή την ώρα η πόλη είναι γεμάτη με φέιγ βολάν που επιτάσσουν στους υπόλοιπους να βγουν στους δρόμους. Εκτός αν "είμαστε με τους τριακόσιους" (στους 300 περιλαμβάνεται και το ΚΚΕ και οι ΣΥΡΙΖΑιοι).
Παντού στην Ευρώπη όταν διαλύθηκε η μεσαία τάξη ισχυροποιήθηκαν τα άκρα. Και κυρίως η ακροδεξιά η φασιστική δεξιά δηλαδή. Αυτό καθόλου δεν βλάπτει την άκρα αριστερά αφού έτσι έχει ξεκάθαρο τον αντίπαλο στους δρόμους και στα οδοφράγματα.
Η αποτυχία της Βαϊμάρης στη Γερμανία έφερε τον ναζισμό να μάχεται τον μπολσεβικισμός παντού στην Ευρώπη.
Είναι μνημειώδης ο αγώνας του μικρού Αλέξη να απονομιμοποιήσει την κυβέρνηση. Είναι λυσσώδης η αγωνία του και για τον εσωτερικό του αγώνα. Πρέπει να είναι ποιο αριστερός από τον μεγάλο Αλέκο. Και να το δείχνει.
Οι εκλογές είναι κοντά όπως εξάλλου έχουμε προβλέψει για το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου