Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Αυτός που εκδιώχθηκε από τους φωστήρες του Καστελλίου....

Ο Μυτιληναίος χαρίζει στο Δημόσιο το ποσοστό του στην ΕΛΒΟ...

Την ώρα που η κυβέρνηση μέσω των αποκρατικοποιήσεων επιθυμεί να βγάλει στο σφυρί τη συμμετοχή του δημοσίου σε διάφορες επιχειρήσεις το «κανόνι» έρχεται με την ΕΛΒΟ.

Ο Όμιλος Μυτιληναίου, που κατέχει το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και έχει ...εκχωρήσει εδώ και μερικούς μήνες το μάνατζμεντ κατέστησε σαφές στο υπουργείο Οικονομικών ότι επιθυμεί να επιστρέψει και μάλιστα δωρεάν (με ένα ευρώ) στο δημόσιο τις μετοχές του.
Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει ακόμα την απάντησή του η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική. Για μεν τον Όμιλο Μυτιληναίου αποτελεί μια στρατηγική κίνηση επιλογών για δε το δημόσιο η αποδοχή της πρότασης το θέτει ενώπιον της ανάγκης να βρει επενδυτή ο οποίος θα πάρει είτε το μειοψηφικό ποσοστό και το μάνατζμεντ είτε ακόμα και την πλειοψηφία.
Ο Όμιλος Μυτιληναίου απέκτησε το 43% της ΕΛΒΟ το 2000 έναντι 4 δισ. δραχμών και προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία ο ίδιος συμμετείχε κατά 7 δισ. δραχμές.
Βάσει της σύμβασης υπάρχει ένα ποσό 3 εκατ. ευρώ που έπρεπε εξ' αιτίας των φορολογικών διαφορών να καταβάλλει το δημόσιο στον ιδιώτη, (από το 2002) αλλά τα χρήματα δεν δόθηκαν....

Και εκδιώχθηκε σαν τον τελευταίο λαθρομετανάστη,διαρκούσης συνεδριάσεως του ΔΣ διότι, τα παιδάκια νομίζουν πως η ανάπτυξη ενός τόπου περνά μέσα από την σπέκουλα των εμμονών τους.
Δεν θα είχε τίποτα να προσφέρει στον τόπο;Ούτε επενδύσεις ούτε ιδέες, και η φήμη;;;
Δεν ήταν όμως ορδινάντσα και δεν μπορούσε να γίνει, σε τύπους χαμηλών πτήσεων. Ο φίλος Αντώνης Α. που τον προξένεψε στον τόπο ακόμη ντρέπεται....
Ο Αντισθένης ο Κυνικός είπε για τις πόλεις που δεν ξεχωρίζουν τους καλούς από τους κακούς:
Τότε οι πόλεις χάνονται. (γιατί) άνδρες γαρ πόλεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου