Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011



Θα ξαναδούν οι του ΟΑΔΥΚ την μελέτη;;!!!!!

Για την λιμνοδεξαμενή του Ομαλού ο λόγος και αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε χθες στο ΥΠΕΚΑ έστω χωρίς την ΥΠΕΚΑ.Ένα μικρό ιστορικό της υπόθεσης αυτής:

Από την περίοδο της πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και γενικής Γραμματείας Ψυλλάκη αποφασίσθηκε η κατασκευή του έργου στα πλαίσια μιας στρατηγικής αντιμετώπισης της λειψυδρίας που συνάντησε η πρωθυπουργία του.

Μεταξύ φίλων του και συνδαιτυμόνων του, κατέληξαν στην θέση της Λ/Δ και ήλθε και η προσφορά του χώρου, δωρεάν παρακαλώ, εκ μέρους της κοινότητας, τότε.

Το 15 ετές πάγωμα του έργου ήλθε να αναστήσει η κυβέρνηση Καραμανλή (όπως και το ζήτημα των αγροφυλάκων που όλο αυτό το διάστημα έγραφαν ένσημα.!!!) και όπως όπως το ξεκίνησε με διαδικασίες επιστημονικά διάτρητες.

Η Διεύθυνση Δασών κατά την διάρκεια της διαβούλευσης για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων(Π.Ο), το έτος 2006 εξέφρασε σφοδρές αντιρρήσεις στα πλαίσια, ασφαλώς, του καθήκοντος της.

Δεν εισακούσθηκε.

Το 2009 επανέλαβε τις απόψεις της και στην παρεμβληθείσα εν τω μεταξύ Ε.Ε. Τώρα αρχίζουν και οι μαζικές παρεμβάσεις των οικολογικών οργανώσεων αλλά και των τότε συνδαιτυμόνων του πρώην πρωθυπουργού.(!!!!!).Στο τέλος 2010, παρεμβαίνει και ο Φορέας διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, στηριγμένος ουσιαστικά στις απόψεις της Δασών αλλά και την προσβασιμότητα του στα ΜΜΕ.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ακυρώνει τους ΠΟ και το έργο παγώνει.

Στην κρίση η οποία μας περιβάλλει μεγάλη συνεισφορά έχουν οι πολιτικάντηδες ( έστω και αν πρωθυπούργευσαν) που σχεδιάζουν και αποφασίζουν ερήμην της επιστημοσύνης και παραγεμισμένοι από το υπερφίαλο εγώ τους, που εδράζεται στην ικανότητα αναπαραγωγής της εξουσίας τους, φαλκίδευσαν τη χώρα..

Η λιμνοδεξαμενή θα γίνει, και θα γίνει εκεί που τώρα υπάρχει το όρυγμα, αλλά σε άλλη κλιμακα, που δεν θα μετατρέπει το ορεινό τοπίο σε υδατικό, και ασφαλώς δεν θα μετατρέψει τον Ομαλό των χιλίων θρύλων σε εντατικά καλλιεργούμενη έκταση.

Αν οι κάτοικοι χάνουν, και ασφαλώς χάνουν, προς όφελος του συνολικού νομού θα πρέπει να βρεθεί ισοδύναμο αντάλλαγμα......

Η λογική οικολογίας δεν είναι, λογική καταδίκης αυτού που κατέχει το προστατευταίο.

Είναι μια άλλη λογική ανάπτυξης υψηλότερου κόστους και μακρύτερου χρόνου απόδοσης όπου η πολιτεία πρέπει να αναλαμβάνει μέρος του κόστους ,όχι υποχρεωτικά σε χρήμα, και η κοινωνία να αφουγκράζεται το αξίωμα: Το περιβάλλον το έχουμε δανειστεί απο το μέλλον.

Αν ακούγεται παραδοξότητα ότι "πρέπει να συνεχιστεί η δίαιτα του εποχικού λιμνίου"να σκεφτούμε ότι αυτό γίνεται δισεκατομμύρια τώρα χρόνια και ότι "μικροί" άνθρωποι αποφάσισαν να το εξαφανίσουν "ξετσαμπαδίζοντας" σφαχτά.

Σε άλλες εποχές βέβαια, εκτός των υπερεθνικών θεσμών, όλα αυτά θα ήταν αδιανόητα.

Η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ διεύρυνε την Δημοκρατία..... στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Δεν παίζει πλέον η άρχουσα τάξη εν ου παικτοίς!!!!!!!

Και όμως, κάποιοι ακόμα κραυγάζουν "έξω από την ΕΕ"......

1 σχόλιο:

  1. Άλλα κατάλαβε ο ένας Δήμαρχος και εντελώς άλλα ο άλλος.Τι να σημαίνει άραγε αυτό;
    Τις ελπίδες τους εκφράζουν οι τους πόθους τους αντιλαμβάνονται;
    Δεν είναι καλός οιωνός αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή