Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Οι εταιρείες ζημιώνονται, οι απεργοί πληρώνονται
Της Αλεξανδρας Kασσιμη (Καθημερινή)

Χωρίς σοβαρές μισθολογικές απώλειες για τους... απεργούς κύλησε το έως σήμερα κύμα κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες, «δικαιολογώντας» έτσι και τη σχεδόν τρίμηνη διάρκειά του. Την ίδια ώρα, όμως, η οικονομική ζημία των εταιρειών που διαχειρίζονται τις συγκοινωνίες είναι τεράστιες.
Η κατάσταση, λίγο ως πολύ, είναι γνωστή. Από τις αρχές Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς άνοιξαν απεργιακό μέτωπο, το οποίο προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Λεκανοπέδιο, τεράστια ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό, πλήγμα στους εμπόρους, διαφυγόντα έσοδα στις εταιρείες πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά, όπως προκύπτει, μικρές επιπτώσεις στις αποδοχές των απεργών. Οι εργαζόμενοι, σε συνεννόηση με τις διοικήσεις τους οι οποίες επέδειξαν πρωτοφανή «κατανόηση», κατάφεραν μέσω τεχνασμάτων να εξασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν όλα τα ημερομίσθια που αναλογούν στις ημέρες των απεργιών.


Προφανώς έχουν ρεπό.
Είπαμε και χθες: Να τους παραχωρηθούν οι Δημόσιες συγκοινωνίες να τις λειτουργήσουν με δικαίωμα χρήσης στα οχήματα και τις εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου