Τρίτη 22 Μαρτίου 2011


Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για την Πορτογαλία.
"Η Πορτογαλία κινδυνεύει να βυθιστεί στην άβυσσο", διαμήνυσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της κυβερνητικής παράταξης των σοσιαλιστών, κ. Francisco Assis, καλώντας παράλληλα την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση μειοψηφίας στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας.
Το επόμενο 24ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς αύριο Τετάρτη διεξάγεται η ψηφοφορία για την επικύρωση του πολύκροτου νομοσχεδίου νέας περικοπής των δημοσίων δαπανών, που μεταξύ άλλων επιβάλλει έκτακτη εισφορά στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ. Η κυβέρνηση μειοψηφίας των σοσιαλιστών ζητά τη στήριξη της αντιπολίτευσης ώστε να αποφύγει την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης. Ο κ. Πέδρο Πάσος Κοέλιο, επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων σοσιαλδημοκρατών, που είχαν στηρίξει τα δύο προηγούμενα πακέτα λιτότητας, δήλωσε μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Ζοζέ Σόκρατες πως αυτήν τη φορά δεν θα τον στηρίξει.
Ο κ. Κοέλιο τονίζει πως η παράταξή του στηρίζει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί από τις Βρυξέλλες για την Πορτογαλία, αλλά όχι τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί την επίτευξή τους. Οι σοσιαλιστές καλούν την αντιπολίτευση σε μία ύστατη προσπάθεια διαπραγμάτευσης για την επίτευξη συμβιβασμού. Ο κ. Assis επισήμανε πως υπάρχει ακόμη χρόνος για την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης, η οποία "θα είναι αποφασιστική για τη χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου