Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Βουλή: "Όλοι μαζί τα ...φύγαμε"
Έκπληκτος με το φάσμα και το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδης, μιλώντας στη Βουλή.
Παράλληλα, τόνισε ότι με βάση τα ευρήματα των ελέγχων της επιτροπής, οι πολιτικοί δεν είναι η πιο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα στην Ελλάδα. "Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι “όλοι μαζί τα φύγαμε”. Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες.
Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι», τόνισε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας κ. Π. Νικολούδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,

1 σχόλιο: