Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Με χρυσά κουτάλια έτρωγαν αγρότες που λάμβαναν αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για... ακαρπία.

"Γαλάζιο" πάρτι είχε στηθεί στον ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) στα 5,5 χρόνια της ΝΔ, χρυσώνοντας κυριολεκτικά "ημέτερους" αγρότες με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και φεσώνοντας ταυτόχρονα τον οργανισμό με θαλασσοδάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
Μάλιστα ο ΕΛΓΑ επί ΝΔ, με πραγματικά έσοδα από τους αγρότες στα 60-70 εκατ. ευρώ τον χρόνο και επιτόκια δανείων της τάξης του 6,5%, θα ήθελε περισσότερα από? 100 χρόνια για να τα εξοφλήσει.
Κι όμως με την επιχείρηση "Ακαρπία-Παγωνιά-Χαλάζι ΑΕ" που είχε στηθεί με τις αποζημιώσεις από τον Οργανισμό, ένας αριθμός αγροτών έπαιρνε με τις πλάτες πολιτικών παραγόντων, ποσά που συχνά αποτελούν πραγματική πρόκληση.
Ποσά που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον καθένα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πολλαπλασιάζονταν, αφού ως δικαιούχοι των εξωφρενικών αποζημιώσεων εμφανίζονταν μέλη των ίδιων οικογενειών.

Στις λίστες, υπάρχει και αγρότης που μέσα σε δύο χρόνια αποζημιώθηκε με 292.000 ευρώ, ενώ άλλος σε δύο εισέπραξε 365.700 ευρώ?

Το «πάρτι» του παρελθόντος και τα «πακέτα» έχουν τελειώσει.
Οι αποκαλύψεις αυτές έκαναν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να βάλει πλέον οροφή στις αποζημιώσεις, που δεν θα ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε ασφαλισμένο παραγωγό.
Ο νέος νόμος για τον ΕΛΓΑ και η θεσμοθέτηση του νέου κανονισμού ασφάλισης φυτικής παραγωγής που έγινε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και τα μεγάλα χρέη που άφησε πίσω της η ΝΔ υποχρέωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να ερευνήσει το "who is who" των αποζημιώσεων και ιδιαίτερα εκείνων που προκαλούν ίλιγγο.

Οι κατάλογοι που συντάχθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ έβγαλαν "λαβράκια". Ήλθε στο φως μια κάστα παραγωγών που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια από τον ΕΛΓΑ και πολλοί μάλιστα έτσι αόριστα για... ακαρπία.

Μαζί τα φάγαμε Θόδωρε;
Δεν νομίζω. Οι κολλητοί σας τα έφαγαν, οι αφισοκολλητές σας τα μάσησαν, και σεις θωπεύεται τις γαστέρες σας.
Πάντως ο λαός, ως λαός, είμαστε όλοι αγανακτισμένοι. Και οι χορτάτοι και λυτοί, και οι υπόλοιποι, που τους ξέραμε και τι περιουσίες έχουν κάνει και τι δηλώνουν και τι απαιτούν κλπ. Δεν μιλούσαμε όμως, σαν συνένοχοι τους..., μήπως και μας πουν ρουφιάνους. ( αυτό τον σεβασμό στην ιδέα περί κράτους μας ενεφύσησαν κάποιοι..)
Μα κλέβοντας το κράτος ,έκλεβαν εμάς και,.... τα παιδιά τους...!!!
Τα ρέστα λοιπόν στο ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου