Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η τραγωδία της Ελλάδας που το 2004.....

L' Echo: Οι καλύτεροι των Ελλήνων θα μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.
H γαλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «L' Echo» δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της τετρασέλιδο αφιέρωμα στην κατάσταση στην Ελλάδα και κυρίως στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στους νέους, που «μεταναστεύουν μαζικά στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, του Βελγίου συμπεριλαμβανομένου».

Το αφιέρωμα αναφέρει ότι οι νεαροί Έλληνες, τους οποίους η κρίση έχει οδηγήσει με την πλάτη στον τοίχο και έχουν ως μόνη προοπτική στη χώρα τους την ανεργία,ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και μεταναστεύουν μαζικά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συχνά μάλιστα χωρίς να έχουν καμία γνώση πάνω στην αγορά εργασίας της χώρας.
Στις Βρυξέλλες, η ελληνική κοινότητα οργανώνεται και κάνει ό,τι μπορεί αλλά συχνά είναι αδύναμη.
Στη συνέχεια, το αφιέρωμα παρουσιάζει τις προσωπικές ιστορίες δύο νεαρών Ελλήνων: του Γιάννη Ανδρεόπουλου, που μόλις έφθασε στις Βρυξέλλες για να αναλάβει ως σεφ στο ελληνικό εστιατόριο «Στροφιλιά» αφού είχε στείλει προηγουμένως το βιογραφικό του στην Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, αλλά και του Γιώργου Ζήση, που επίσης μόλις έφθασε στη βελγική πρωτεύουσα, αφού έχασε την εργασία του στην Αθήνα, αλλά δεν έχει προς το παρόν βρει δουλειά.
Ο συντάκτης θέτει το ερώτημα εάν είμαστε μάρτυρες ενός μαζικού νέου κύματος μετανάστευσης από την Ελλάδα και αναφέρει ότι η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ προσπαθεί να υποτιμήσει το φαινόμενο.
«Υπάρχει ένα ενδιαφέρον αλλά δεν είναι μαζικό» δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Κωνσταντίνος Παππάς.


.......είχε φθάσει στον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου