Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κομισιόν: 7,7 δισ. ευρώ σας περιμένουν...

“Εν υπνώσει” κονδύλια αναζητούν τρόπους απορρόφησης. Ομάδα δράσης για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Περίπου 7,7 δισ. ευρώ “εν υπνώσει” κονδύλια βρίσκονται στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν, με τους επιτελείς να υποδεικνύουν στην Ελλάδα ότι αυτά τα κονδύλια μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την τόνωση της εργασίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αντιπροσωπίας της Κομισιόν, Olivier Bailly, αυτό το ποσό θα βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει πιο γρήγορα στην προώθηση των απαιτούμενων μέτρων προσαρμογής, ενώ δεν θα επηρεαστεί σημαντικά η αναπτυξιακή δραστηριότητα. Μάλιστα, μέχρι τώρα αυτά τα κονδύλια βρίσκονται στον «πάγο», ενώ είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση τους μέσω των έργων.
Σημειώνεται πως η Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, την οποία συντονίζει ο ίδιος ο Επίτροπος Ολι Ρεν, θα υποβάλλει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου στις ελληνικές αρχές και στην Κομισιόν την πρώτη τριμηνιαία έκθεση προόδου. Τα δε μέλη της, 25 περίπου, αποσπασμένοι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής και των κρατών-μελών θα παρέχουν τεχνική βοήθεια πάνω σε συγκεκριμένα έργα και θέματα, τα οποία θα ορίζουν οι ελληνικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου