Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Φαιοκόκκινη Χούντα στη χώρα.

Μετά την επικήρυξη των καθηγητών του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, τώρα.......
..... και επικήρυξη καθηγήτριας Λυκείου με τον ίδιο τρόπο, με αφίσα και φωτογραφία.
Δεν θα περάσουν ούτε τώρα.
Δεν θα ορίσει το 3,0001%, τους όρους πολιτικής στη χώρα.-

Ολόκληρο το κείμενο της Καθημερινής:
«Επικήρυξαν» καθηγήτρια, επειδή ήταν αντίθετη στις καταλήψεις
Του Αποστολου Λακασα
Είδε το πρόσωπό της σε μία αφισέτα τοιχοκολλημένη σε σχολείο της Αθήνας. Μαθητές -ίσως και ένα από τα τρία παιδιά της- είδαν ξαφνιασμένοι την επικηρυγμένη καθηγήτρια. Καθηγητές, συνάδελφοί της, μίλησαν για «φασιστικές ενέργειες», έστω κι αν μέσα τους κάποιοι το ξανασκέφτηκαν. Ποιος ξέρει τι του ξημερώνει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα; Αλλωστε, το μήνυμα των συγγραφέων της προκήρυξης για όποιον τολμήσει να αντιδράσει κόντρα στα «δημοκρατικά» ιδεώδη, που οι ίδιοι πρεσβεύουν, είναι ξεκάθαρο...
Ποιο είναι το «έγκλημα» της καθηγήτριας Πληροφορικής; Αγωνίστηκε, από τη θέση της αντιπροέδρου του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας (εκλεγμένη με την παράταξη του δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη), να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία της περιοχής της, των Αμπελοκήπων. Ουσιαστικά, η καθηγήτρια υποστήριξε στο δημοτικό συμβούλιο, και πέτυχε να συσπειρώσει μια σημαντική πλειοψηφία μεταξύ των μελών του, ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά και ότι σε περίπτωση καταστροφών υπάρχουν και νομικές κυρώσεις, αφού προηγουμένως κληθεί να παρέμβει ο εισαγγελέας. Δηλαδή, η εκπαιδευτικός προσπάθησε να προασπίσει τα σχολεία της περιοχής της από το φαιοκόκκινο μπλοκ, τους «μπαχαλάκηδες», που βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν το κομμάτι τους κατά τη διάρκεια των σχολικών καταλήψεων, και την αλλοεθνή μαφία που αναζητεί τρόπους να κάνει πλιάτσικο στον σχολικό εξοπλισμό.
Ανέντιμος πόλεμος
«Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων διαπίστωσα ότι μέσα στο 16ο Λύκειο το 90% των παιδιών ήταν εξωσχολικοί. Και εξωσχολικοί που βαρύνονται με αδικήματα» είναι το ατόπημα (!) που της προσάπτει η Ελευθεριακή Συνέλευση Αμπελοκήπων στην άθλια αφίσα που κυκλοφόρησε. Επίσης, η ίδια συνέλευση υπογράφει μία προκήρυξη εναντίον της, η οποία επίσης κυκλοφόρησε στο 56ο Λύκειο της περιοχής.
Και όχι μόνον αυτό. Εκτός από τους αγνώστους, η καθηγήτρια δέχεται έναν ανέντιμο πόλεμο και από συναδέλφους της. Σε αυτήν την άποψη συνηγορεί το γεγονός ότι ενώ είχε όλα τα ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια (π. χ. μεταπτυχιακές σπουδές, γνώση δύο ξένων γλωσσών) κάποιοι, με λαθροχειρία, αφαίρεσαν στοιχεία από τον φάκελο της αίτησης που έκανε για την κάλυψη θέσης εκπαιδευτικού στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας. Τελικά, κατόπιν ένστασης, η τάξη αποκαταστάθηκε, αλλά μυστήριο παραμένει πώς ο φάκελός της έμεινε... μισός κατά την εξέταση της αίτησης από το αρμόδιο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας της Αθήνας.

Στο ΠΥΣΔΕ η εκπαιδευτικός φέρεται να έχει συγκεντρώσει τα πυρά των αιρετών εκπροσώπων των καθηγητών, που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλη παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής ομάδα της Αριστεράς.
Παρότι στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ μειοψήφησαν οι δύο αιρετοί, καταγγέλλουν την καθηγήτρια ότι ευνοείται και «βολεύεται στο σχολείο που θέλει ως ανταπόδοση της στάσης της», όπως λένε.
Πολιτική δίωξη
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Θέλουμε να διαφυλάξουμε την ελευθερία να έχουμε δημόσιο σχολείο, να μην είναι όλα σπασμένα» ανέφερε, μιλώντας χθες στην «Κ», η εκπαιδευτικός. «Αλλωστε σύσσωμοι καθηγητές και γονείς της περιοχής είναι υπέρ των ανοιχτών σχολείων και κατά της κομματικοποίησης. Ολοι θέλουμε η εκπαιδευτική διαδικασία να μείνει όσο το δυνατόν αλώβητη από το πλήγμα που μπορεί να της προκαλέσουν ακραίες αντιδράσεις» προσθέτει. «Η στοχοποίηση και η πολιτική δίωξή της χρησιμοποιείται τρομοκρατικά ενάντια σε όσους τολμούν να διαφοροποιηθούν απ’ αυτό που η οργανωμένη συντεχνία ονομάζει “θέσεις του κλάδου” ή του “εκπαιδευτικού κινήματος”, δηλαδή, επί της ουσίας, όπως φαίνεται από τις πράξεις τους, την υποταγή στο σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης» πρόσθεσε από την πλευρά του, μιλώντας στην «Κ», ο διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας κ. Γιάννης Αντωνίου. «Πρόκειται για χυδαία και απαράδεκτη στοχοποίηση» σχολίασε στο ίδιο πλαίσιο, μιλώντας στην «Κ» για το περιστατικό, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Ιωάννης Κουμέντος.
Φαίνεται πως κάποιοι έχουν χάσει το μέτρο, θεωρώντας ότι μπορούν να κερδίσουν πολιτικές εντυπώσεις με τη στοχοποίηση ανθρώπων και την τρομοκρατία, καταστάσεις θλιβερές και επικίνδυνες...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου