Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Άρθρο Κ. Σημίτη στη Le Monde: "Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε".

Με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, δίνει απάντηση στις κατηγορίες περί εξαπάτησης των Βρυξελλών από την Ελλάδα για την είσοδο στην ευρωζώνη.
Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει ότι είναι αβάσιμες οι δηλώσεις του γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, περί των αλλοιωμένων στοιχείων της Ελλάδας, προκειμένου να ενταχθεί στην ΟΝΕ.
«Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων του 1999.
Το 2004 η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε αναδρομική μετατροπή των κανόνων λογιστικής εγγραφής των αμυντικών δαπανών».
Ο κ. Σημίτης εξηγεί ότι με αυτόν τον τρόπο τα κονδύλια που διατέθηκαν για οπλικά συστήματα που παρελήφθησαν το 2004 μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό προηγούμενης περιόδου κατά την οποία παραγγέλθηκαν.
«Έχει καταγγελθεί επανειλημμένως αυτή η απάτη που βασίστηκε σε πολιτικά κίνητρα» σημειώνει αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή μετά το 2004.
Προσθέτει μάλιστα ότι «το έλλειμμα της Γαλλίας κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997 ήταν μεγαλύτερο από της Ελλάδας» καθώς ξεπερνούσε το 3,3% του ΑΕΠ και συνεπώς τις απαιτήσεις του Μάαστριχτ.
«Ας ελπίσουμε ότι οι ενστάσεις για τα στατιστικά στοιχεία θα δώσουν τη θέση τους σε πιο ώριμες σκέψεις» καταλήγει ο κ. Σημίτης.
Πηγή:984

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου