Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016


Ο μεγάλος έρωτας; Πριν ή μετά το γάμο;
Μια δύσκολη ερώτηση με μια εξίσου δύσκολη επιλογή απάντησης..
Ας ορίσουμε τον καθ' ημάς έρωτα:
Πόνος, ανίκητος στις μάχες, μουσική σωμάτων αρμονία αισθήσεων, βάλσαμο στις πληγές,καταφύγιο και αφετηρία ταυτόχρονα, αναζήτηση, αναμονή κλήσης κουδούνισμα μαζί.μέθη και μέθεξη υστερία και γροθιά στο στομάχι τραγούδι και δοξολογία ενός ελαφιού βυθισμένου σε μια άμπωτη..ήλιου,το όνομα της...
Αν έτσι έχουν οι ορισμοί ας δούμε την φάση πριν το γάμο:
Ορμή βιασύνη τακτοποίησης και μια σειριακή αντιμετώπιση των πραγμάτων. Δουλειά,έρως, γάμος, παιδιά, επιτυχία καριέρας, γονείς, σχολεία, εξωσυζυγική σχέση, χόμπι κλπ.. Αν αυτά μπορούν να συντηρήσουν μια σχέση και ένα έρωτα,, είναι πολύ αμφίβολο έως αναπόδεικτο.
Μετά το γάμο: Ανασφάλεια, φόβος, δέος υπόκλιση, ερωτηματικά, χαρά, αναπλήρωση, πληρότητα γαλήνη απολογισμός και καταφτάνει ο ισοπεδωτής ερως για να ανατρέψει ή να βαθύνει τα αισθήμτα αυτά...  
Πόση μαεστρία πόση δύναμη πόση ευφύϊα πόσα λόγια πόση ειλικρίνια πόση αυτοθυσία για να πεισθείς και να πείσεις ότι δεν πρόκειται για ..αποκατάσταση για ωφελιμισμό για πονηριά..  Επειδή μετά το γάμο διαφοροποιούνται οι δομές και οι στόχοι ζωής ο άνθρωπος είναι ..για τον μέγιστο τον απέλπιδα τον σαρωτικό τον τριφυλό τον πλήρη έρωτα.
Αυτή όμως η κατάσταση για να βιωθεί, θα βασιστεί στην τόλμη και την περιφορά πέριξ του ατόμου και της μοναδιαίας υπόστασης του. Ως ον και είναι ταυτόχρονα και ξέχωρα απο την κοινωνικότητα και την προσ-τριβή της οικειότητας των συμβούλων..
Πεδίο δόξης λαμπρό και η προσμονή του είναι αισιοδοξία και στάση ζωής ατελευτητης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου