Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ψευδεπίγραφη πολιτική και πολιτικοί.

Κύριε διευθυντή
Είναι δεδομένη η οικονομική κατάσταση της χώρας. Πολλοί αναλυτές και απλοί άνθρωποι του καθημερινού μόχθου γνωρίζουν και προσδιορίζουν τις ρίζες του κακού στο τρέχον πολιτικό προσωπικό.
Καταλογίζουν αλογία και χειραγώγηση σε υπέρτερα συμφέροντα στις πράξεις και τις αποφάσεις τους.
Χρεώνουν ανεπάρκεια και πελατειακό χειρισμό στους σχεδιασμούς και τις λειτουργίες τους.
Και τίποτα από όλα αυτά να μην αληθεύει ένα είναι σίγουρο, υπάρχει επιτήδειος χειρισμός των πραγμάτων ώστε η νομιμότητα να μετατρέπεται σε νομιμοφάνεια και το όραμα σε μαγική εικόνα.
Κλασσικό παράδειγμα η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και το επιμέρους σχέδιο που αφορά την Κρήτη.
Χρειαζόταν το σύστημα μια συνέχεια του ΕΠΤΑ, του Θησέα, του Καποδίστρια, καλώς ας βρίσκαμε ας πούμε τον Ερμή (τον κερδώο!!) και ας αφήναμε ήσυχη την Πράσινη Ανάπτυξη.
Τι πετύχαμε κύριε Αρναουτάκη; Δώσατε βορά στους αγχωμένους Δημάρχους και Νομάρχες την δυνατότητα να στρώσουν ασφάλτους παντού σε συνεχιζόμενα έργα (3η φάση& 5η φάση κοκ). Άσφαλτος, μαύρη και καυτή για περισσότερα αυτοκίνητα και διαρκείς απορροές και ταχύτητες και καταναλώσεις κλπ.
Πράσινο το όραμα μαύρη η πράξη.
Όσοι αντιταχθήκαμε στην σύσκεψη που έγινε στον ΟΑΔΥΚ, στην σκύλευση, του, και πρωθυπουργικού οράματος, αντιμετωπισθήκαμε από τους Δημάρχους με απαρέσκεια και διωκτική διάθεση. Και όμως ο κ. Αρναουτάκης στις 7/4/2010 δήλωνε: «Οι δράσεις θα είναι για το περιβάλλον για την τοπική οικονομία για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Όλες οι δράσεις εξειδικεύονται μέσα από κάθε στόχο του Προγράμματος οι οποίοι δένουν μεταξύ τους ώστε να έχουμε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.»
Κατόπιν όλων αυτών στον πίνακα της απάντησης του κ Νομάρχη, σαν πράσινης αναπτυξιακής προοπτικής, καταγράφονται έργα ύψους 0,205 εκ.€ ούτε στο 50% της δικής μας πληροφορίας!!
Τα υπόλοιπα είναι έργα που τα χώσαμε όπου βρήκαμε πόρους.
Μα αυτή η λογική είναι που έχει οδηγήσει την χώρα στο χάλι που βρίσκεται।
Αυτή είναι η λογική της χρεοκοπίας, μετά από κατασπατάληση των πόρων
Η ίδια ψευδεπίγραφη λογική που βαφτίζει το άσπρο μαύρο και προσπαθεί να μας πείσει ότι βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε λάθος।
Τα παραμύθια αυτά τελείωσαν μαζί με τους παραμυθάδες που χρεώνουν το μέλλον μας και των παιδιών μας χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμία συνέπεια(;)

Γιάννης Φωτάκης
(ΥΓ σε επόμενο κείμενο θα πούμε τι κατά την γνώμη μας είναι πράσινη ανάπτυξη.)

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που περίμενα ήταν, να δώ αν οι οικολόγοι έχουν αντανακλαστικά για να υπερασπιστούν τον ιδεολογικό χώρο τους, δάνειο απο τον οποίο έλαβε το ΠΑΣΟΚ.
    Προφανώς δεν προκάνουν απο τις δημόσιες σχέσεις έναντι πινακίου κοινωνικής αποδοχής.
    Και όμως πιστεύουμε στην αγνότητα των...ιδεών τους.Με το άγχος των φορέων υπάρχει πρόβλημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή