Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Το κείμενο που ακολουθεί έχει δημοσιοποιηθεί από τον Κοχλία αλλά και τους Νέους Ορίζοντες. Δεν είχε όμως την ίδια τύχη και στα ΧΝ. Ασφαλώς γιατί υπογραμμίζει τις "κωλοτούμπες " του εκλεκτού τους μπροστά στο μεγάλο συμφέρον.
Τις ενδομητσοτακικές έριδες που εδράζονται στη δεκαετία του 1960ας ψάξουν άλλοι να τις βρουν.. Η Διεύθυνση Δασών Χανίων απαντά το πρωί, για να δούμε ποιός φυλάσσει το Λαφονήσι: Αυτοί που θέλουν την αξιοποίηση του οικιστικά, δηλαδή παντοτινά , ή αυτοί που εφαρμόζουν τους Νόμους.
Τι έγινε με τον Σάρρα;
Τί έγινε με την λιμνοδεξαμενή της Λίμνης;
Αφιερώνεται στα ΧΝ.

"Μας έλεγαν…
Πριν οι οκτώ Δήμαρχοι ….:
«Όπως είναι φανερό, ένα τέτοιο έργο δεσμεύει ολοκληρωτικά υπέρ μιας εταιρείας ή τρίτων σε μόνιμη βάση ένα σημαντικό πλουτοπαραγωγικό μας πόρο, το αιολικό μας δυναμικό, και καταστρέφει σημαντικές εκτάσεις μας ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, χωρίς να συμβάλει ούτε στην ανάπτυξη της περιοχής μας, ούτε στη απασχόληση, ούτε στη κάλυψη των αναγκών μας και των αναγκών της Κρήτης σε ενέργεια.»
Και συνέχιζαν στα ώτα των υπηκόων τους: «Έργα τέτοιας έκτασης και με τέτοιες επιπτώσεις στην περιοχή μας δεν μπορούν να αποφασίζονται και να σχεδιάζονται από αποκλειστικά ιδιώτες …» (ΧΝ 30 Απριλίου 2010, χωρίς να πειραχτεί ούτε η ορθογραφία…) και υποτίθεται είχαν υποβάλλει ένσταση…ποιοι ήταν οι οκτω;(ΧΝ7/4/2010)
Πριν η Ρόζα Νέρα:
«Ανεμογεννήτριες, Γιγάντιες για να κερδίζουν οι εταιρείες ή μικρές μονάδες για τις ανάγκες της κοινωνίας; Ανανεώσιμες πηγές κέρδους..»
Τώρα οι Δήμαρχοι είναι θετικοί στο επενδυτικό σχέδιο της (ιδιωτικής) εταιρείας… για 80 ανεμογεννήτριες στα Χανιά..
Τώρα, μόλις τέσσερεις μήνες μετά, ψελλίζουν ότι δεν κινδυνεύει με δέσμευση ο πλουτοπαραγωγικός πόρος.. και…. οι σημαντικές και ιδιαιτέρου κάλους και οι αιματοβαμμένες και οι ακροπόλεις και τα νερά και ο αέρας…
Αντί πινακίου φακής, και κάτι παραπάνω, για να το παίζουν παράγοντες στις «φτιαγμένες» από το λαϊκισμό και την αγιογράφηση (ιδίως ορισμένων) μικρές κοινωνίες που θα ήθελαν να διαπλεχθούν με κάτι μεγάλο.
Και όμως ο τόπος αυτός, ο Νομός Χανίων, μεγαλούργησε όταν είχε ηγεσία που σχεδίαζε για το κοινωνικό όφελος και όχι το ατομικό.
Τώρα οι «ηγέτες» μετρούν με τον πήχη το πολιτικό όφελος τους και όχι μόνο.
Για τους άλλους, του κινήματος, τώρα προέχουν οι διακοπές ο αγώνας μπορεί να περιμένει, εξάλλου όλες οι επαναστάσεις χειμώνα ξεκίνησαν.
Αυτό όμως που δεν φαντάζεται κανείς είναι οι δυσκολίες των οικολογικών παρεών να αρθρώσουν λόγο. Δεν ήταν ποτέ πολιτική η υιοθεσία του κάθε αιτήματος. Συνδικαλισμός ίσως, πολιτική όμως όχι. Με τι να συμφωνήσουν με τα αιτήματα των Δημάρχων του Απριλίου ή του Ιουλίου;
Την πολιτική πολύ εμίσησαν τον λαϊκισμό όμως ουδείς.
Για τούτο χρεοκοπήσαμε και σαν τοπικές κοινωνίες και σαν χώρα.
Αν αυτά είναι τα φρούτα της αποκέντρωσης τότε χρειάζεται και Καλλικράτης Νο 2.
Να ξεκαθαρίζουμε, είμαι αναφανδόν υπέρ των ΑΠΕ και βίαια, το μέτωπο είναι με τον λαϊκισμό.
ΙΦ

ΥΓ: Φαντάζεται κανείς, αφού πήραν το ΟΚ από τους μικρούς Δημάρχους (οι μεγάλοι είναι οι Καλλικράτιοι) να εξαγοράσουν την Αιολική Μουσούρων (του Αποπηγαδίου.।); Που θα χωρέσουν όλοι αυτοί; "
Είπε κάποιος από τους Δημάρχους για εταιρείες ΑΠΕ λαϊκής βάσης;
Μήπως είπε για επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος;
Όχι ασφαλώς, γατί πως θα παρίσταται μάρτυρας σε επιτροπές επί υποθέσεων όπως στο κεδροδάσος........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου