Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μας έλεγαν…
Πριν οι οκτώ Δήμαρχοι ….:

«Όπως είναι φανερό, ένα τέτοιο έργο δεσμεύει ολοκληρωτικά υπέρ μιας εταιρείας ή τρίτων σε μόνιμη βάση ένα σημαντικό πλουτοπαραγωγικό μας πόρο, το αιολικό μας δυναμικό, και καταστρέφει σημαντικές εκτάσεις μας ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, χωρίς να συμβάλει ούτε στην ανάπτυξη της περιοχής μας, ούτε στη απασχόληση, ούτε στη κάλυψη των αναγκών μας και των αναγκών της Κρήτης σε ενέργεια.»
Και συνέχιζαν στα ώτα των υπηκόων τους:
«Έργα τέτοιας έκτασης και με τέτοιες επιπτώσεις στην περιοχή μας δεν μπορούν να αποφασίζονται και να σχεδιάζονται από αποκλειστικά ιδιώτες …» (ΧΝ 30 Απριλίου 2010, χωρίς να πειραχτεί ούτε η ορθογραφία…) και υποτίθεται είχαν υποβάλλει ένσταση…ποιοι ήταν οι οκτω;(ΧΝ7/4/2010)
Πριν η Ρόζα Νέρα:
«Ανεμογεννήτριες, Γιγάντιες για να κερδίζουν οι εταιρείες ή μικρές μονάδες για τις ανάγκες της κοινωνίας; Ανανεώσιμες πηγές κέρδους..»
Τώρα οι Δήμαρχοι είναι θετικοί στο επενδυτικό σχέδιο της (ιδιωτικής) εταιρείας… για 80 ανεμογεννήτριες στα Χανιά..
Τώρα, μόλις τέσσερεις μήνες μετά, ψελλίζουν ότι δεν κινδυνεύει με δέσμευση ο πλουτοπαραγωγικός πόρος.. και…. οι σημαντικές και ιδιαιτέρου κάλους και οι αιματοβαμμένες και οι ακροπόλεις και τα νερά και ο αέρας…
Αντί πινακίου φακής
, και κάτι παραπάνω, για να το παίζουν παράγοντες στις «φτιαγμένες» από το λαϊκισμό και την αγιογράφηση (ιδίως ορισμένων) μικρές κοινωνίες που θα ήθελαν να διαπλεχθούν με κάτι μεγάλο.
Και όμως ο τόπος αυτός, ο Νομός Χανίων, μεγαλούργησε όταν είχε ηγεσία που σχεδίαζε για το κοινωνικό όφελος και όχι το ατομικό.
Τώρα οι «ηγέτες» μετρούν με τον πήχη το πολιτικό όφελος τους και όχι μόνο.
Για τους άλλους, του κινήματος, τώρα προέχουν οι διακοπές ο αγώνας μπορεί να περιμένει, εξάλλου όλες οι επαναστάσεις χειμώνα ξεκίνησαν.
Αυτό όμως που δεν φαντάζεται κανείς είναι οι δυσκολίες των οικολογικών παρεών να αρθρώσουν λόγο. Δεν ήταν ποτέ πολιτική η υιοθεσία του κάθε αιτήματος. Συνδικαλισμός ίσως, πολιτική όμως όχι. Με τι να συμφωνήσουν με τα αιτήματα των Δημάρχων του Απριλίου ή του Ιουλίου;
Την πολιτική πολύ εμίσησαν τον λαϊκισμό όμως ουδείς.
Για τούτο χρεοκοπήσαμε και σαν τοπικές κοινωνίες και σαν χώρα.
Αν αυτά είναι τα φρούτα της αποκέντρωσης τότε χρειάζεται και Καλλικράτης Νο 2.
Να ξεκαθαρίζουμε, είμαι αναφανδόν υπέρ των ΑΠΕ και βίαια, το μέτωπο είναι με τον λαϊκισμό.
ΙΦ

ΥΓ: Φαντάζεται κανείς, αφού πήραν το ΟΚ από τους μικρούς Δημάρχους (οι μεγάλοι είναι οι Καλλικράτιοι) να εξαγοράσουν την Αιολική Μουσούρων (του Αποπηγαδίου॥); Που θα χωρέσουν όλοι αυτοί;
Το κείμενο αυτό ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ και δεν πέρασε, γιατί έλεγε την αλήθεια:
Πως έγινε η κωλοτούμπα;
Οι ταγοί των ΟΤΑ, κατά βάση άεργοι και λανθάνοντες τύποι, πως αλλάζουν απόψεις κατά πλήρη περιστροφή;
Με τέτοιους κωλοτούμπες θα πάμε πίσω;

1 σχόλιο:

  1. Προσέξτε κ.Χορευτάκη και κ. Παπαδοπεράκη την σχέση ιδιοκτησίας η οποία απολακτίζεται δοθείσης ευκαιρίας αλλά,... όχι χρόνου:
    πλουτοπαραγωγικό μας, αιολικό μας, εκτάσεις μας,περιοχή μας, ανάγκες μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή