Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Το ψυχολογικό δράμα της χώρας.

Είναι γνωστό ότι τις πρώτες ώρες μετά το "σπάσιμο" ενός υπόπτου κάτω από το βάρος της ανακριτικής πίεσης, είναι εύκολο να του φορτώσεις και πολλές άλλες "ορφανές" κατηγορίες.

Αυτό συμβαίνει διότι τότε, αυτό που απασχολεί το μυαλό και την συνείδηση του είναι η αμφιβολία για το αν είναι καλύτερα που συμβαδίζει με το σύστημα ή όχι. Έπαψε να το μάχεται άρα, ας "ηττηθεί" βαρύτερα λέγοντας διαρκώς ναι....

Η Ελλάδα έπαψε να αντιστέκεται αφότου αποφασίσθηκε, με ΛΑΜΠΡΗ εξαίρεση του Σήφη του Βαλυράκη, να συμμετάσχει η χώρα στις επιταγές του Μάαστριχτ, δίγραμμες είτε επί τη εμφανίσει, εκχωρώντας αποφασιστικές αρμοδιότητες έναντι πακετοποιημένων χρηματοδοτήσεων που... επέστρεφαν πάλι έξω...

Έτσι τώρα η Μέρκελ το μόνο που δεν μας έχει καταλογίσει είναι η ήττα των Γερμανών στο στο ανατολικό μέτωπο, του πρώτου παγκόσμιου πολέμου.

Τεμπέληδες πονηροί μεσόγειοι ανατολίτες, καταναλωτές,και επιτήδειοι είναι μερικά από τα επίθετα που μας προσάπτει στην βουλή τους.

Αντίδραση καμία. Ως γνωστό η "βρεγμένη γαλή" το μόνο που προσπαθεί είναι να διώξει το νεράκι από πάνω της, τίποτα άλλο. Το ίδιο και η Ελλάς.

Μας αποκάλεσε λαθρεπιβάτες στην ευρωζώνη και φωνή καμία. Ένθεν κακείθεν της βουλής και των θορυβοποιών εκ των πολιτικών.

Αλλά ούτε ο Σημίτης ούτε ο Χριστοδουλάκης ούτε ο Παπαντωνίου; Κανείς;

Και ο λαός άρχισε να αμφιβάλλει για το σπουδαιότερο κατόρθωμα της χώρας, και εγώ ο ίδιος, που θεωρούσα το επίτευγμα αυτό ένα από τα τρία ή τέσσερα της Ελλάδας του εικοστού αιώνα.

Η χώρα βυθίζεται χωρίς ηθικό.

Η χώρα αν δεν αποκτήσει μια νέα Εθνική αφήγηση δεν θα ξαναβρεί την Εθνική αυτοπεποίθηση που θα της επιτρέψει να επιβιώσει...

Ήλθε ο Χανς Άιχελ ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Σρέντερ, για να καταγγείλει την κυρία Μέρκελ για Παραχάραξη της Ιστορίας:" Είμαι έτοιμος να πάω σε εξεταστική επιτροπή για να υπερασπιστώ την τότε στάση μου. Είναι κομματικά υποκινούμενη στάση, υπό την πίεση της ακροδεξιάς"!!!!!!!!!!!!

Αν μπορώ να προτείνω κάτι είναι να : Διοργανωθούν άμεσα συναυλίες του Μίκυ Θεοδωράκη στις δεκατρείς περιφέρειες, στα αντίστοιχα στάδια, του Μίκυ παρόντος. Η εθνική ανάταση ξεκινά με το τραγούδι, " όταν ο σουγιάς είναι στο σβέρκο".

Και τώρα είναι μέσα στο σβέρκο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου