Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010


Νέοι αγρότες της Κρήτης είδαν στις Βρυξέλλες πως ...τρέχουν οι εξελίξεις



Με ενημερωτική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) για την αξιοποίηση των τοπικών αγορών και της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων ολοκληρώθηκε η επίσκεψη 47 εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) και βιολογικών καλλιεργητών στις Βρυξέλλες, που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του ΕΚ, Σπύρος Δανέλλης.
Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν έλληνες, κύπριοι αλλά και ισπανοί ευρωβουλευτές, έγιναν παρεμβάσεις από τον ιταλό Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωκοινοβουλίου, κ. P. De Castro, τον πορτογάλο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της σοσιαλιστικής ομάδας που μετέχουν στην Επιτροπή Γεωργίας κ. L. Capoulas Santos, ομιλίες από εξειδικευμένους στο θέμα ομιλητές και συζήτηση. Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα επισκέψεων στο δημοπρατήριο οπωροκηπευτικών Mechelse Veilingen και σε δύο κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (γαλακτοκομικών και βόειου κρέατος), η εκδήλωση κάλυψε ένα μεγάλο φάσμα εξέτασης νέων στρατηγικών εμπορίας των γεωργικών προϊόντων που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του αγρότη.
Σχετικά με την πρόσκληση που απηύθυνε στην Π.Ε.Ν.Α. και τη διοργάνωση της επίσκεψης, ο Σπύρος Δανέλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στο ρόλο που μπορεί να παίξουν σήμερα τα πιο δυναμικά στοιχεία της ελληνικής γεωργίας και της υπαίθρου στην ανάπτυξη του τομέα, της περιφέρειας, αλλά και της ίδιας της χώρας. Γι’ αυτό και διοργανώσαμε την επίσκεψη αυτή.

1 σχόλιο: