Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Το πρόγραμμα ενός συνδυασμού……
….εμπεριέχει και το όραμα του για το νέο Δήμο αλλά και τον προγραμματισμό για την επίτευξη των στόχων.
Πρόγραμμα του συνδυασμού:Κίσαμος Δυναμική Πορεία
Κατ’ αρχήν θεωρείται επιτυχία η συζήτηση περί αυτού. Αυτή έχει ήδη ξεκινήσει παντού, και στα ΜΜΕ
Ο οραματικός λόγος χρησιμοποιεί όλες τις φόρμες του χρόνου: Άμεσος χρόνος, μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος χρόνος.
Ο καλοπροαίρετος, και σε αυτούς απευθύνεται το πρόγραμμα, μπορεί από μόνος του να διακρίνει την χρονοσειρά επιτυχίας των στόχων.
Ο καλοπροαίρετος θα διακρίνει την διάχυτη αγωνία και την υποσχόμενη αλληλεγγύη. Πραγματικά υπέροχη, ιδεολογικοποιημένη και κρίσιμη λέξη, στις μέρες δε που ζούμε, αποκτά ιδιαίτερο ειδικό βάρος: Αν τώρα ο Δήμος ο θεσμός με την άμεση επαφή με τον πολίτη δεν σταθεί αλληλέγγυος του, να διαβούμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς , τον χείμαρρο, πως θα βρεθούμε στην εντεύθεν, νέα ευημερία;
Λέει λοιπόν το πρόγραμμα του συνδυασμού «Κίσαμος Δυναμική Πορεία»:
1. Νέα διαπραγμάτευση, (θεωρούμε ότι κύκλοι στα Χανιά έχουν ήδη διαπραγματευθεί), για την τεράστια επένδυση του 1GW ενέργειας, μέσω αιολικής ενέργειας,που θα αποφέρει πλεονεκτήματα για την περιοχή που έχει το χάρισμα. Και το έχει η Κίσαμος.
2.Ενεργοποίηση του Φορέα λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού και στελέχωση του με νέους επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και ήθους. Θέλουμε εκτός από έργο να παραχθεί και γνώση.( Εδώ ταιριάζει το, ο καθείς και οι συνεργάτες του. )

3.Δεν είναι μόνο οι φαραωνικές κατασκευές λιμνοδεξαμενών που λύνουν προβλήματα υδροάδρευσης αλλά και ο «ευτελής» εμπλουτισμός των γεωτρήσεων, και αυτό που ήδη γίνεται στα Μόδια, να γενικευτεί.
4.Το κόσμημα της Κισάμου, το ψαρολίμανο της, η Λίμνη. Θα απαλλαγεί από τους βαρβαρισμούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή της μελέτης για το θαλάσσιο μέτωπο. Θα αποκτήσει νέες χρήσεις και νέα επισκεψιμότητα. Οι «ανύπαρκτοι» για τον νόμο λιμενίσκοι, θα πρέπει να αποκτήσουν νομική υπόσταση ώστε να χρηματοδοτούνται από δημόσιες προβλέψεις και όχι από την λεγόμενη «μαγκιά» του κάθε Δήμαρχου.
5.Τι μπορεί να κρύβεται στη φράση ‘’αξιοποίηση του Φαραγγιού των Τοπολίων΄΄;
6.Η έκφραση αλληλεγγύης του Δήμου με δυο ιδέες γίνεται πραγματικότητα: Κέντρο διημέρευσης των μαθητών και Μεταφορά επιθυμούντων για θαλάσσια μπάνια. Τόσο απλά τόσο ασφαλή και τόσο συναισθηματικά.
7.Για τον πολιτισμό: Η διεκδίκηση «επιστροφής των δικών μας μαρμάρων» από τα μουσεία Χανίων και Ηρακλείου, στο πλαίσιο του συγκρητισμού, θα δοκιμάσει, πολιτικές και πολιτικούς.
(Προσωπικά θα ήθελα να ανοίξει και η συζήτηση για «εκκένωση» του Φρουρίου του Καστελλίου…)
8.Ποιός θα διαφωνούσε αν τώρα ξεκινούσε η διαδικασία για ένα νέο Κέντρο Υγείας σε χώρο ποιο κεντρικό που και κυκλοφοριακή ελάφρυνση θα έφερνε αλλά και άλλου τύπου εξυπηρέτηση θα προσέφερε;

9. Βέβαια, ο Γάιος Βεσπασιανός δεν πέρασε από την Κίσαμο, είναι φανερό, αφού δεν υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες, δεν άφησε όμως, ούτε το πνεύμα του πολιτισμού και της καλλιέπειας; Με τους όρους ΣΔΙΤ και απαλλοτριώσεις υπογραμμίζεται η αποφασιστικότητα για λύση του προβλήματος.(πόθεν προέκυψε;)
10.Παρέμβαση του Δήμου στις διαδικασίες εκπλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της ΕΓΣ Κισάμου, σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο, ανακόπτοντας την.
Οι περιουσίες, οι μερίδες των πατεράδων μας ας γίνουν κοινωνικοδημοτική περιουσία και όχι ορεκτικό στα «κοράκια» που τα ορέγονται.
11.Όλων αυτών όμως προϋπόθεση είναι, η στελέχωση του νέου Δήμου, και εδώ σημαντικό είναι το μεσοδιάστημα μέχρι την πρωτοχρονιά αφού μέχρι τότε πρέπει να «αγορασθούν στελέχη» από τις απορροφόμενες υπηρεσίες. Στελέχη όμως, και όχι δικά μας παιδιά…..
Η σταχυολόγηση αυτή, εκ του όλου προγράμματος, θέλει να αναδείξει ότι η εκλογική διαδικασία δεν απευθύνεται στο πελατειακό και μικροπολιτικό θυμικό των πολιτών.
Αντιπαρέρχεται το πνεύμα χαμηλών προσδοκιών που καλλιεργούν κάποιοι, αφού μόνο μέσα σ’ αυτό έχουν εμπειρίες, και ανοίγει την πρόκληση στην κοινωνία της Κισάμου:
Αν μου επιτρεπόταν μια προτροπή θα έλεγα: Κρίνετε βάση του ήθους και του προγράμματος. Το νέο που επαγγέλλεται ο Καλλικράτης είναι, τα νέα ήθη στη διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων με «διαύγεια» και συνέπεια.
Και κάτι τελευταίο αλλά όχι έσχατο: Το πρόγραμμα συντάχθηκε από ομάδα Κισαμιτών που εργάσθηκαν εθελοντικά, επίπονα και σε πνεύμα ενθουσιασμού.
Καλές εκλογές με άριστες επιλογές.
Γιάννης Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου