Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Έκπληκτοι οι Γερμανοί από την κόντρα Μέρκελ - Παπανδρέου
Ποικιλοτρόπως σχολίασε ο γερμανικός Τύπος την κόντρα Μέρκελ - Παπανδρέου: «Δεν τον έχουμε δει ποτέ τόσο οργισμένο αναφέρει η Handelsblatt.

«Δεν είχαμε δει ποτέ τόσο οργισμένο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt, αναφερόμενη στην χθεσινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, κατά τη διάρκεια της οποίας άσκησε σκληρή κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική της Αγκελα Μέρκελ.
Με τίτλο «Οφειλέτες εναντίον πιστωτών», η εφημερίδα υπενθυμίζει τους «ρόλους» Ελλάδας - Γερμανίας εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προσθέτει: «Οι τόνοι γίνονται όλο και πιο οξείς: Έλληνες, Ισπανοί και Ιρλανδοί επιτέθηκαν χθες κατά της γερμανικής κυβέρνησης σε τόνο άγνωστο μέχρι τώρα. Οι υπερχρεωμένες χώρες απορρίπτουν την εμμονή της καγκελαρίου στην σταθερότητα του ευρώ. Το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο».
Η εφημερίδα προσθέτει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «κατέστησε υπεύθυνη τη Γερμανία για την όξυνση της κρίσης στην ευρωζώνη» και αναφέροντας ότι ο Παπανδρέου δεν είναι μόνος του στην κριτική αυτή, παραθέτει τις επίσης επικριτικές προς την γερμανική στάση δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου