Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010


Πιο κοντά στην Αθήνα η Καλαμάτα
Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 [ 14:45 ]




Οι παραδόσεις τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα συνεχίζονται. Μετά την παράδοση του τμήματος Τρίπολη – Αθήναιο (3/11/2010) και του ημικόμβου Αλφειού (29/11/2010), ο οποίος εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια.
Το νέο τμήμα, μήκους 5 περίπου χιλιομέτρων, συνδέει το υφιστάμενο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου με τα Παραδείσια, μειώνοντας το χρόνο διαδρομής και φέρνοντας την Καλαμάτα ακόμα πιο κοντά στην Αθήνα.
Με την παράδοσή του, οι μετακινούμενοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια ενιαία διαδρομή μέσω αυτοκινητοδρόμου σε μήκος 113 χιλιομέτρων, από την Κόρινθο έως τον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων.
Οι εργασίες κατασκευής των υπολειπόμενων τμημάτων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Το υπόλοιπο μέρος του έργου μέχρι την Καλαμάτα, που κατασκευάζεται από τον ΜΟΡΕΑ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2011. Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr
Λέω τώρα εγω: Αν υπήρχε και ακτοπλοϊκή σύνδεση, μόνιμη και αποκλειστική, της Κισάμου με την Καλαμάτα..... θα άλλαζε ο χάρτης της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας.
Για την ΑΝΕΝ θα τα μάθουμε στη συνέλευση ή απο τους άρχοντες μας.....
Ποιος θα βρεθεί όμως , εν τω μεταξύ, να πει στους Σφακιανούς ότι η μόνη γραμμή για το νέο καράβι τους είναι αυτή;
Στην Κίσαμο ακόμη, έχουν μούτρα επειδή λείπουν κουκιά.
Όμως η ζωή δεν περιμένει ούτε τον νικητή να "ξεμπλέξει"ούτε τους "χαμένους να αρνέψουν".
Η Κίσαμος δεν αντέχει τους ολιγορούντες, οποιαδήποτε δικαιολογία και αν επικαλούνται
Και τα χρονοδιαγράμματα τρέχουν, τρέχουν... και αφήνουν πίσω τους ..."μια μακριά γραμμή κεριών σβησμένων..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου