Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Σημαντικών πολιτικοκοινωνικών προεκτάσεων το άρθρο του κ. Καντηλιεράκη στα σημερινά ΧΝ.(02/12/10)

Υπάρχουν πολιτικοί που παράγουν πομφόλυγες.
Αλλά υπάρχουν και πολίτες που παράγουν πολιτική έχοντας τον βαθμό του .... απλού πολίτη.
Ασφαλώς η υπέρτατη κρίση ανήκει στον πολίτη αλλά υπάρχουν χίλιοι τρόποι να χειραγωγηθεί
Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ένα μυαλό, σαν αδέσμευτη λειτουργία και να κατακτήσει ταυτόχρονα, για τον φέροντα, μια ιδιοπροσωπεία, είναι η διαρκής μελέτη και αναζήτηση.
Και στις μέρες της κρίσης, όρος επιβίωσης είναι η πρωτογενής λήψη πληροφοριών.
Και αυτή βρίσκεται στο διάβασμα, και μόνο. Παρόλα αυτά θα ήθελα μια παρατήρηση, παράλειψης, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε κ. Δημήτρη να πείτε :
" Η διαχείριση Δασών και Δασικών εκτάσεων είναι ανεξάρτητη του ιδιοκτησιακού θέματος.
Επιτρεπτή επέμβαση θεωρείται για τις παραπάνω εκτάσεις η εγκατάσταση ΑΠΕ, ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού ζητήματος.
Το ζήτημα αυτό (ιδιοκτησιακό), δεν κλείνει με τον χαρακτηρισμό της Δασικής Υπηρεσίας αλλά ούτε και με κάθε είδους συμβόλαια που είναι γνωστό πως μπορούν να προκύψουν, στους παροικούντες την Ελληνική νομική τραγωδία που μόνο οικονομικά ωφελήματα καρπωνόταν χωρίς να απαιτήσει θεσμική επίλυση του ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΎ προβλήματος."
Με συγχωρείται αλλά το κείμενο σας, χωρίς αυτή την υφιστάμενη από τον νόμο 998/79 παραδοχή,ΑΔΙΚΕΊΤΑΙ, διότι ενώ θέτει ένα τεράστιο ζήτημα, ταυτόχρονα, τίθεται και στην υπηρεσία του λαϊκισμού δυο τριών ανθρώπων που βρήκαν νόημα στην αποννενόηση.
(Ασφαλώς αν είχα το κείμενο θα το είχα προτάξει.)
Παραμένει πάντα επίκαιρη εκκρεμότητα να οργανωθεί ένα (ολόκληρο) συνέδριο, στα Χανιά, με το θέμα αυτό που νομίζω, ότι θα πρέπει να περιληφθεί στην, διαφαινόμενη και αδήριτη ανάγκη για Συνταγματική αλλαγή.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα βγει η χώρα από την φάση της κρίσης χωρίς να έχει επιλύσει οριστικά τα ζητήματα των ΓΑΙΏΝ της.
Πάμε να το προσπαθήσουμε, ξανά;
Γιάννης Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου