Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

MEIΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 200 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Δ.ΡΕΠΠΑΣ

Πρόταση να μειωθούν οι βουλευτές σε 200 καταθέτει ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, με συνέντευξή του. Παράλληλα κάνει λόγο για συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης...
Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Δ.Ρέππας προσφέρει πλήρη κάλυψη στον, βαλλόμενο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «η πολιτική που ακολουθούμε είναι συλλογική και είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι προς τον υπουργό Οικονομικών».
Ερωτηθείς για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο πολιτικό σύστημα, ο κ. Ρέππας απαντά: «Θα έλεγα πως αξίζει να στηρίξουμε τον προτεινόμενο νέο εκλογικό νόμο σε συνδυασμό με τη μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200.
»Όσον αφορά τον τομέα του ελέγχου και της διαφάνειας, πιστεύω πως η πρώτη και η δεύτερη εξουσία έχουν λειτουργίες που ασφαλώς επιδέχονται βελτιώσεις. Συμφωνείτε όμως πως γι' αυτές ο έλεγχος είναι πολύ πιο προωθημένος σε σχέση με τα ισχύοντα για την τρίτη (Δικαιοσύνη) και τη λεγόμενη τέταρτη εξουσία (ΜΜΕ) που παίζουν καθοριστικότατο ρόλο στη δημόσια ζωή. Χρειάζεται ριζική επαναπροσέγγιση του θέματος.
»Σε αυτά όλα θα πρόσθετα κατοχύρωση, μέσω του Συντάγματος, της δέσμευσης κάθε κυβέρνησης να μην οδηγεί με την πολιτική της σε υπέρβαση ενός ορισμένου ποσοστού ως προς το ΑΕΠ για το δημόσιο χρέος, καθώς επίσης τη συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου