Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων θέτουν βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Με επιστολή τους ζητούν να τεθεί το ζήτημα της άμεσης καταβολής των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, ύψους 162 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
15:17 10/1 (Έθνος)Επικαλούμενοι τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά και την «έλλειψη έγκαιρης και αποτελεσματικής δράσεως εκ μέρους της ΕΕ», οι βουλευτές κ. κ. Β. Αποστολάτος, Η. Πολατίδης, Α. Κολοκοτρώνης, Π. Μαρκάκης και Κ. Αϊβαλιώτης ζητούν την ευρωπαϊκή παρέμβαση, ώστε η γερμανική κυβέρνηση «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας». Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται:
«Το ελληνικό δημόσιο χρέος βρίσκεται ήδη στα 330 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης στην Βουλή των Ελλήνων στις 13 Δεκεμβρίου 2010. Παράλληλα ο ίδιος υφυπουργός, την ίδια μέρα, επιβεβαίωσε την οφειλή εκ μέρους της Γερμανίας ύψους 162 δις ευρώ προς την Ελλάδα η οποία αναφέρεται στις εκκρεμούσες Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και αναλύεται ως εξής:
-108 δισ. ευρώ από την επιδικασθείσα αποζημίωση υπέρ της Ελλάδος εκ μέρους της Διεθνούς Διασκέψεως Ειρήνης των Παρισίων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας και
-54 δισ. ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που η Ελλάδα κατέβαλε το 1942 στους Γερμανούς.
Παρακαλούμε θερμά για την παρέμβασή σας ώστε η Γερμανική κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας και να καταβάλει αμέσως το παραπάνω ποσό, μια υποχρέωση που αναιτιολόγητα εκκρεμεί από το 1945 και αποτελεί παράδοξο γεγονός μεταξύ κρατών-μελών της ΕΕ».Μετά τον Γκλέζο τους αντιστασιακούς, τους ΚΚΕ κλπ άλλη μία συν ταύτιση προέκυψε:Και ο ΛΑΟΣ επιζητεί τις επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο!!!!
Είπαμε προ καιρού ότι πολλές περίεργες (αλλά όχι ανεξήγητες) ταυτότητες προκύπτουν γενικά στην Ευρώπη μεταξύ άκρας Δεξιάς και Αριστεράς.
Για παράδειγμα η άρνηση του μνημονίου βοήθειας της Ελλάδας: ΚΚΕ και ακροδεξιά της Γερμανίας και της Αυστρίας κλπ.
Άλλο αντιφασίστας και άλλο αντιολοκληρωτικός......
<<Μάλλον το σύστημα έχει βάλει "πάνω" την ακροδεξιά για να εξουδετερώσει τους "απέναντι".>>
Ιστορικά πάντως στην Ευρώπη όταν υποχωρούσε η σοσιαλδημοκρατία αναπτυσσόταν τα δύο άκρα όπως καταγράφεται δημοσκοπικά στην Ελλάδα σήμερα.
Το αστείο είναι ότι, κάθε φορά που ζοριζόμαστε το θυμόμαστε.
Είναι πολιτική διεθνών σχέσεων αυτή ή ιλαρότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου