Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο ΑΟ Κισάμου σε πορεία στο μονοπάτι για την Βούξα.

Η νεολαία του ΑΟΚ, αύριο, θα περπατήσει και θα συντηρήσει το κεντρικό μονοπάτι (συνολικού μήκους 5.122 μέτρων) προς την Άκρα Βούξα ή Τρυπητή Ορά.
Καθ΄οδόν θα συναντήσουν το ηλικιακό ρολόι, θα το συντονίσουν με την θερινή ώρα, και θα δουν πόσο απλά δουλεύει.
Θα απολαύσουν από ψηλότερο επίπεδο την πλάγια όψη της Ήμερης Γραμπούσας ενώ, αν φθάσουν στην Ορά, θα βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από το Τουρκαύλακο!!!!
Το κυριότερο που θα αποκομίσουν οι νεολαίοι, είναι η συλλογικότητα που αναπτύσσετε όταν παρουσιάζονται δυσκολίες και αυτό θα εμπεδωθεί αύριο στους δεκαπέντε μικρούς εξερευνητές της Γραμπούσας.
Και ασφαλώς το καθάρισμα του μονοπατιού που με τόσο κόπο φτιάξαμε, από τις πέτρες που ρίχνουν οι "κατσίκες των αρχόντων της Κισάμου", θα σφυρηλατήσει την αντίληψη ότι, ο Εθελοντισμός και η προσφορά στην κοινή περιουσία (που κάποιοι θέλουν τιμάριο τους) όλων μας, είναι το ζητούμενο και απαιτούμενο για την νέα κουλτούρα που θα οδηγήσει την πατρίδα έξω από την κρίση.
Αυτό ακριβώς φοβούνται οι "παλιοί", μην αλλάξει τίποτα, και δεν μπορούν να το χειραγωγήσουν, αύριο...
Αυτός όμως είναι και ο όρος για την απαλλαγή από την συναλλαγή στην (τοπική) πολιτική σκηνή.
Και αυτό δεν ξορκίζεται. Είναι στάση ζωής.
Είσαι ή δεν είσαι κίβδηλος. Λίγο δεν γίνεται. Και το κάλπικο είναι που κάνει φασαρία για τη φασαρία, και την επιβίωση βεβαίως.
Καλό δρόμο παιδιά. Αν δεν είχα υποχρεώσεις με την Σαμαριά, που την ξεκινούμε με χίλιες δυσκολίες την Κυριακή, θα ήμουνα εκεί.
Είμαι εκεί..... και με κερνάτε με την Γραμπουσιανή αύρα, και τα όνειρα σας.

1 σχόλιο: