Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011


ΤΟΟΟΟΣΟΣ......... πατριωτισμός
Αθήνα
Τραγελαφικές καταστάσεις εξελίχθηκαν σήμερα σε αρκετά τραπεζικά υποκαταστήματα κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς σχηματίστηκαν ουρές από αποταμιευτές που περίμεναν υπομονετικά με τις αστυνομικές ταυτότητες ανά χείρας για να «σηκώσουν» μερικές χιλιάδες ευρώ με σκοπό να τα «σώσουν» από την υποτιθεμένη επιστροφή στη δραχμή.
Τραπεζικοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι επανήλθε τις τελευταίες ημέρες η ανυπόστατη φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με αφορμή αυτή τη φορά την προοπτική το ΔΝΤ να μην εκταμιεύσει την πέμπτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας. Όπως σημειώνουν σχετικά, είναι απίστευτο με πόσο μεγάλη ταχύτητα διαχέεται σε μεγάλη μερίδια του πληθυσμού μία γελοία φήμη, ενώ χαριτολογώντας έλεγαν ότι δε θα τους φανεί παράξενο αν υπάρξει κύμα ληστειών τις επόμενες ημέρες.Η κατάσταση επιδεινώθηκε σήμερα Παρασκευή, προφανώς ενόψει του Σαββατοκύριακου, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν οι υποτίθεται «ψυλλιασμένοι» πελάτες των τραπεζών στους συνηθισμένους σε τέτοιες καταστάσεις πλέον ταμίες «οι πτωχεύσεις γίνονται όταν οι αγορές είναι κλειστές».
Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη που έχουν εικόνα του δικτύου των πιστωτικών ιδρυμάτων, στα καταστήματα προσήλθαν κυρίως μικροκαταθέτες μεγάλης ηλικίας που ζητούσαν να κάνουν ανάληψη των λίγων κεφαλαίων τους, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν ξεπερνούσαν τις 10.000 ευρώ. Ο συνταξιούχος και ο γνωστός που ξέρει από «μέσα» τι θα γίνειΟι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζητούσαν να τους δοθούν 200άρικα και 500άρικα, ώστε να μπορούν να τα κρύψουν πιο εύκολα στο σπίτι τους ή σε άλλο μέρος.Ωστόσο, επειδή οι τράπεζες δε διαθέτουν απεριόριστες ποσότητες τραπεζογραμματίων αυτής της αξίας, δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις με κάποιους στους οποίους αντιπρότειναν τη χορήγηση χαρτονομισμάτων των 20, των 50 ή των 100 ευρώ.
«Για μία ακόμη φορά είδαμε τους γνωστούς πελάτες που θέλουν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις από την επερχόμενη επιστροφή στη δραχμή» τονίζει διευθυντής κεντρικού καταστήματος μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας που είδε από κοντά τον πανικό που επικράτησε σε σημαντική μερίδα του κόσμου.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, πλέον ξέρουμε ποιοι θα έλθουν για ανάληψη μετά από μία περίοδο αρνητικής ειδησεογραφίας για την ελληνική οικονομία.
Το Βήμα.

ΥΓ:Κατά τα άλλα ο λαός αυτός με το σύνδρομο του μαυραγορίτη είναι μονίμως θύμα των.... κακών άλλων.
Του κακού του, του καιρού, τι είναι;
Μια του τα παίρνουν με τις λίρες μια με το ΧΑΑ μια με τα δάνεια μια με τα ακίνητα μια με τις κάρτες μια με τους τοκογλύφους ...κοκ.

1 σχόλιο: