Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Και πριν αλέκτωρ .....

Επιστολή Θεωνά προς σ. Αλαβάνο.

Ολόκληρη η επιστολή Θεωνά έχει ως εξής:
«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Αγαπητοί σύντροφοι,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση της Σ.Ε. του ΜΑΑ για παραίτηση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή. Μπορεί να θεωρηθώ κι εγώ «δειλός», «μοιραίος» και «άβουλος» από ορισμένους όψιμους επαναστάτες, αλλά ας μου επιτραπούν ορισμένες σύντομες παρατηρήσεις:
1. Επειδή συνεχώς κλίνουμε σ’ όλες τις πτώσεις τη λέξη δημοκρατία θα περίμενε κανείς μια τόσο σοβαρή απόφαση να είναι αποτέλεσμα μιας ευρείας συζήτησης με πολύ πλατιά συμμετοχή.
2. Η Αριστερά δεν αποχώρησε από τη Βουλή σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, όταν οι αγωνιστές της πλήρωναν με τη ζωή τους, με φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια την ήττα του κινήματος στον εμφύλιο. Η ΕΔΑ με 11 βουλευτές στις αρχές της δεκαετίας του ’50 αποτελούσε απαντοχή του λαού και μέσα και έξω από τη Βουλή.
3. Ένα ερώτημα: Αν παραιτηθούν τώρα οι βουλευτές της, στις επόμενες εκλογές τι θα κάνει; Θα ακολουθήσει τη γραμμή του Μίκη για αποχή;
4. Το 2008 γιατί δεν παραιτήθηκαν μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη;
5. Σ’ ότι αφορά στην ΚΕΔΑ, να με συγχωρήσουν ορισμένοι σύντροφοι που αναφέρθηκαν στη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ήθελα να σημειώσω ότι η ΚΕΔΑ δεν παίρνει γραμμή ούτε από τον Καρατζαφέρη, ούτε από τις επικοινωνιακές αποφάσεις και επιλογές.
Με σ.χ. Γιάννης Θεωνάς Μέλος της Γραμματείας της ΚΕΔΑ»

1 σχόλιο:

  1. Η ανάλυση χρειάζεται μυαλό απελεύθερο.
    Και γνώση ιστορίας και ψυχανάλυσης.
    Καληνύχτα προπηλακισμένε (κατά τη δήλωση του)αρχηγέ των ατάκτων.( έτσι προπηλακίσθηκε και ο Άρης και ακόμη αναμένεται η αποκατάσταση του.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή