Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Προβοκάτορες», «ασφαλίτες» και άλλοι μύθοι.
Tου Πασχου Μανδραβελη
Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά και μακριά από τις συνθηματολογίες και τους μύθους της παλαβής αριστεράς. Επί είκοσι ημέρες, δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν ειρηνικά, χωρίς να ανοίξει μύτη.
Χθες, όταν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις έκαναν πορεία, είδαμε τα πρώτα επεισόδια.
Συνεπώς, αν μιλάμε για «προβοκάτορες», τότε αυτοί δεν έχουν στόχο τους διαδηλωτές γενικώς φοβούνται μόνο όταν διαδηλώνει η παρέα του κ. Τσίπρα. Και αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι και στις διαδηλώσεις του ΚΚΕ ούτε κουκουλοφόρος εμφανίζεται ούτε επεισόδια γίνονται.
Δεύτερον. Υποτίθεται ότι η πάνω πλατεία είναι «ακροδεξιά» και η κάτω «αριστερή» ή έστω «αριστερωπή». Οταν κάποιοι κουκουλοφόροι ανέβηκαν στην πάνω πλατεία και άρχισαν να πετούν αντικείμενα και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι «ακροδεξιοί» τους απώθησαν. Αντιθέτως, τα παιδιά με τα μαύρα, οι επονομαζόμενοι και «προβοκάτορες», κατέβηκαν από την κάτω πλευρά της πλατείας για να συνεχίσουν το έργο τους.

Εκεί συνέβη το εκπληκτικό. Οποτε κατέβαινε μια διμοιρία των ΜΑΤ για να αποκαταστήσει την τάξη έξω από το υπουργείο Οικονομικών, οι θαμώνες της κάτω πλατείας τους γιουχάιζαν και τους πετούσαν αντικείμενα.
Τρίτον. Οι «γνωστοί - άγνωστοι», οι αποκαλούμενοι και «ασφαλίτες» ή «προβοκάτορες», για χρόνια αμαυρώνουν τους αγνούς αγώνες της αριστεράς. Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί, όλων των κυβερνήσεων, τους κάνουν πλάτες, διότι ζούμε σε ένα συγκεκαλυμμένο μετεμφυλιακό κράτος που στόχο έχει να χαλάσει το καλό όνομα της αριστεράς και τις αγαθές πορείες της. Οι συνδιαδηλωτές των «προβοκατόρων», γιατί δεν μπόρεσαν ούτε μία φορά όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν αυτό που πέτυχαν οι αποκαλούμενοι «ακροδεξιοί» της πάνω πλατείας; Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν απομόνωσαν και δεν μας έδειξαν ούτε έναν;
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια είναι «προβοκάτορες και ασφαλίτες». Αυτό κατ’ αρχήν προϋποθέτει να υπάρχει κάποιος μηχανισμός και μάλιστα διαχρονικός. Μπορούμε να φανταστούμε ότι υπάρχει σε ελληνική δημόσια υπηρεσία (για την ΕΛ.ΑΣ. μιλάμε) ένας τόσο αποτελεσματικός μηχανισμός που κάνει τόσο καλά τη δουλειά του και επιπλέον είναι τόσο στεγανός που όλα αυτά τα χρόνια κανείς υπουργός και κανείς αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. δεν τον έχει αποκαλύψει; Αν είχαμε τόσο αποτελεσματική αστυνομία στις συνωμοσίες, θα ήταν καλύτερη και στην αστυνόμευση. Δεν μπορεί να κάνει ένα πράγμα καλά η ΕΛ.ΑΣ., κι αυτό να είναι μόνο οι προβοκάτσιες κατά της αριστεράς.
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι «κουκουλοφόροι», οι «προβοκάτορες» βρίσκουν και κάνουν. Υπάρχει ένας φιλόξενος βιότοπος για τη δράση τους. Σίγουρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθ’ ολοκληρίαν· ούτε έχουμε στοιχεία ότι πρόκειται για κάποιες συνιστώσες του συγκεκριμένου κόμματος. Πάντως, κάπου εκεί σιμά βρίσκεται και γι’ αυτό εμφανίζεται άμα τη εμφανίσει του ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός λοιπόν είναι να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε και να κοιτάξουμε το πρόβλημα. Κυρίως, να κοιτάξουν στη γειτονιά τους ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Αν, φυσικά, νιώθουν ότι απειλούνται από τη δράση των μαυροφορεμένων «προβοκατόρων».

Γιατί από τις ανέξοδες καταγγελίες της μεταπολίτευσης χορτάσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου