Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

«Πειθαρχικές» απολύσεις στο Δημόσιο Ο νέος Κώδικας εισάγει και μειώσεις μισθών σε παραβατικές περιπτώσεις.
Tης Φωτεινης Καλλιρη
Με ένα πλέγμα τριών νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουν ως άξονα την αλλαγή, ύστερα από 60 χρόνια, του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες πολιτικών και κομμάτων και την τροποποίηση του πλαισίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης φιλοδοξεί να αλλάξει τον «χάρτη» όχι μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά και στον δημόσιο βίο.
Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός φέρνει στο υπουργικό συμβούλιο τους νέους κανόνες που θα διέπουν την πειθαρχική ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων και στο αμέσως επόμενο διάστημα το σχέδιο νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων και το πόθεν έσχες.
Με διάταξη του νέου πειθαρχικού δικαίου, θα μπλοκάρεται η είσοδος στο Δημόσιο, υπαλλήλων που επιθυμούν να μεταταγούν, αλλά έχουν υποπέσει αποδεδειγμένα σε πειθαρχικό αδίκημα. Ετσι, οι υπάλληλοι με βαρύ πειθαρχικό φάκελο δεν θα περνούν καν από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ στην περίπτωση που υπηρετούν σε φορείς υπό κατάργηση ή συγχώνευση, και δεν θα μπορούν στην πράξη να μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, αλλά θα απολύονται.

1 σχόλιο: