Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία Καμίνη για τον «καταυλισμό» του Συντάγματος.

Η πρωτοβουλία Καμίνη έρχεται μία ημέρα μετά από τη σχετική έκκληση που απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την εικόνα που επικρατεί στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός σημείωσε ότι:

οι "πλατείες" μπορεί να είναι το σπίτι καθενός που δεν έχει δουλειά ούτε στον ήλιο μοίρα. Αλλά είναι άλλο πράγμα οι συγκεντρώσεις σ' αυτές που είναι και οξυγόνο για τη δημοκρατία και άλλο πράγμα τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος δίνοντας μία απαράδεκτη εικόνα, που πλήττει τη χώρα και οδηγεί σε μείωση του τουρισμού.
Ο Μ. Παπαϊωάννου επέμεινε ότι θα πρέπει να μπει μπροστά ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης, αλλά και ο Ν. Κακλαμάνης για να γίνει διάλογος, να υπάρξει συνεννόηση για να φύγουν τα αντίσκηνα. Αυτοί που έχουν κατασκηνώσει δεν είναι αυτοί που πάνε να διαμαρτυρηθούν το βράδυ της Κυριακής.
"Δεν θέλω να πάνε τα ΜΑΤ, δεν θέλω να γίνουν επεισόδια, αλλά να ανοίξει διάλογος για να αλλάξει αυτή η εικόνα που αδικεί την Αθήνα, τη χώρα μου και τις πεθαίνει", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι Ισπανοί αγανακτισμένοι έφυγαν από την κεντρική τους πλατεία.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα δεν είναι χώρα του τρίτου κόσμου ούτε της Λατινικής Αμερικής". ....

(όπως κάποιοι θέλουν να την μετατρέψουν)

1 σχόλιο: