Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Μετρούν ζημιές οι κερδοσκόποι που τζόγαραν στη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Αποτέλεσμα των εξελίξεων είναι να βρεθούν στην πλευρά των μεγάλων χαμένων οι διεθνείς κερδοσκόποι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι... "επιτήδειοι" επενδυτές που είχαν στοιχηματίσει σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, θα "χάσουν" δυνητικά κέρδη ύψους 25-30 δισ. δολαρίων.
"Το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και η προωθούμενη εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα μετακύλισης και ανταλλαγής του ελληνικού χρέους δεν πυροδοτούν ένα "πιστωτικό γεγονός".
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στο Reuters ο Ντέιβιντ Γκιν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), "πρόκειται για μια εθελοντική ανταλλαγή και δεν βλέπω πώς αυτό μπορεί να πυροδοτήσει ένα πιστωτικό γεγονός, καθώς δεν υπάρχει τίποτε που να είναι δεσμευτικό για όλους του κατόχους του ελληνικού χρέους", κατά συνέπεια δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι πιστωτικού κινδύνου (CDS).

Το κομβικό σημείο είναι ότι οι ιδιώτες επενδυτές συμμετέχουν στο πακέτο εθελοντικά.
Σύμφωνα με αναλυτές, η συνολική αξία των CDS στα ελληνικά ομόλογα φθάνει σήμερα περίπου τα 5,8 δισ. δολάρια (από 6,8 δισ. πέρυσι) και στην περίπτωση ενεργοποίησής τους οι κάτοχοί τους θα αποκόμιζαν συνολικά ποσά ύψους 30-35 δισ. δολαρίων.


Να μιλήσουν τώρα τα αστέρια του Συντάγματος των Επίκαιρων του Ρεθύμνου κοκ.
Θυμόμαστε χαρωπά το ιερό πάθος τους...
Την δόξα πολλοί εμίσησαν τον λαϊκισμό και τον κρατισμό ουδείς αριστερόφρων.

2 σχόλια:

  1. Υπο το καθεστώς της συνομωσιολογίας και του πανικού θα διαπράξουν και άλλα λάθη. Θα το δούμε.
    Αρκεί πλέον,πάντως, η κυβέρνηση να κάνει μόνο τη δουλειά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και είπαμε απο την πρώτη στιγμή: Αντώνη κράτα γερά μη σου πάρουν τον αέρα οι Ευρωπαίοι, μην τους ακούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή