Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Και ο Απ. Κακλαμάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις αποδοκιμασίες κατά πολιτικών
Φραστική επίθεση στη Βουλή και απάντηση Λαφαζάνη
Τελευταία ενημέρωση: 19:07 Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011
Την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλη και Ροδούλας Ζήση, επειδή υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με την προσπάθεια περίπου 500 Βολιωτών να προσεγγίσουν χθες το βράδυ τα γραφεία των δύο βουλευτών, για να τους αποδοκιμάσουν, συνέδεσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο Απ. Κακλαμάνης. Λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις και προκαλώντας –έτσι- φραστικό επεισόδιο, αφού οι παριστάμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν.
Ο κ. Κακλαμάνης διάβασε την ανακοίνωση και απέδωσε ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για τα περιστατικά βίαιων αντιδράσεων εναντίον υπουργών, βουλευτών και άλλων πολιτικών στελεχών, που το τελευταίο διάστημα εκδηλώνονται όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κοιν. Εκπρόσωπος Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος αφού επανέλαβε ότι το κόμμα του καταδικάζει παγίως τις πράξεις βίας «απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται και για οποιοδήποτε λόγο», απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον διέκοπταν, ανέφερε ότι όποιος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα περιστατικά βίας «χτυπάει λάθος πόρτα».
ΣΥΡΙΖΑ: Ευρύτερο σχέδιο συκοφάντησης της Αριστεράς
Μερικές ώρες αργότερα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στις αιτιάσεις του Απ. Κακλαμάνη.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: "Όσα συνέβησαν σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, όπου ο πολιτικός διάλογος αντικαταστάθηκε από τις υβριστικές συμπεριφορές εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με μια ιδιότυπη "κοινοβουλευτική οχλοκρατία", παρά με κοινοβουλευτική πολιτική αντιπαράθεση.



Καταδικάζει τη βία αλλά την εξασκεί το άθροισμα των συνιστωσών της Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου