Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ελλάδα και Κύπρος μπροστά στην απειλή ενός νέου ‘87
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07:26



Σκηνικό τύπου κρίσης 1987 προαναγγέλλει ευθέως από χθες με απόλυτη σοβαρότητα επισήμως η Τουρκία δια του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Και, μάλιστα, αυτή τη φορά, ο αποδέκτης της απειλής δεν είναι ένας, αλλά δύο:
Και η Κύπρος και η Ελλάδα. Η πρώτη, που ρητά αναφέρθηκε από τον κ. Νταβούτογλου για τις προγραμματισμένες υποθαλάσσιες ενεργειακές έρευνες του ερχόμενου Οκτωβρίου και, η δεύτερη, που δεν αναφέρθηκε, για την υπό συζήτηση κήρυξη της Α.Ο.Ζ.
Τόσο το αντικείμενο όσο και η στιγμή στην οποία εκτοξεύονται αυτές οι απειλές, τις καθιστούν εντελώς διαφορετικής τάξεως από τις συνηθισμένες. Γι' αυτό και τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος πρέπει να τις λάβουν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους και, αν προχωρήσουν, να είναι έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα.
Αυτό, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να κάνουν πίσω. Σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να κάνουν το βήμα μπροστά αν δεν έχουν προετοιμαστεί με αποφασιστικότητα για το ενδεχόμενο η Τουρκία να προκαλέσει όχι απλώς ένα επεισόδιο, αλλά μείζονα κρίση. Γιατί, αυτή τη στιγμή, έχει πολύ σημαντικούς λόγους να πιστεύει ότι μπορεί να το πράξει.



Να θυμίσουμε τι έλεγε ο Μητσοτάκης και το ΚΚΕ για τη κρίση του 87;


"Ποια κρίση,ήταν παραμύθια του Ανδρέα..." Και ας έβλεπα μπροστά στα μάτια μου, στη Ρόδο ,να ανοίγονται τα καταφύγια, να αποκαλύπτονται τα όπλα και ο κόσμος να μπαίνει στα χαρακώματα.


Κάπως λέγεται αυτό την ώρα της εθνικής προετοιμασίας..


Είπαμε και παλιότερα: ...Μην τυχών και εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε εθνική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου