Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Έφτασε η ώρα της κρίσης για την κυβέρνηση
Ημ/νία: 01:26 - 07 Σεπ 2011
Αντιμέτωπη με επαγγελματικές ομάδες που "απέφευγε" δύο χρόνια τώρα έρχεται η κυβέρνηση στο παραπέντε της ΔΕΘ. Ξηλώνει το σύστημα που διαμορφώθηκε επί τρεις δεκαετίες.
Στο κυρίως... θέμα της προσπάθειας μεταμόρφωσης της Ελλάδας φαίνεται ότι μπαίνει η κυβέρνηση, με τον Υπουργό Οικονομικών χτες να προαναγγέλλει την ταχύτατη εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν γίνει σταδιακά από τότε που μπήκε στη ζωή μας το Μνημόνιο.
Την ώρα που ο
υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, προσπαθούσε να δώσει με δραματικό τόνο το στίγμα της χρονικής συγκυρίας και της κρισιμότητας της κατάστασης, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης δεν ανακοινώθηκε κανένα εισπρακτικό μέτρο.
Σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις που θα έπρεπε ή πρέπει να γίνουν και κλειστά επαγγέλματα, δηλαδή αυτά που συζητούσαμε στις πέντε προηγούμενες αξιολογήσεις, μπαίνουν σε ένα 'πακέτο' το οποίο μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή σε τρεις μήνες, θα πρέπει να έχει κλείσει, για να ανοίξει το επόμενο. Ένα πακέτο το οποίο πρέπει πάση θυσία να προχωρήσει με την κυβέρνηση να έρχεται αντιμέτωπη, εκτός από τον εαυτό της, και με τις επαγγελματικές εκείνες ομάδες που ανήγειραν προσκόμματα έναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Όταν τα πράγματα δεν έχουν μια ροή μια συνέπεια μια φόρμα στρατηγικής τότε έρχονται βίαια.
Και βίαια και άγρια και πονούν και ξαφνιάζουν και ξεβολεύουν.
Τόσα χρόνια γύρω μας γινόταν πάρτι αναξιοκρατίας, δουλοπρέπειας, γλιψήματος, προωθητικών συστημάτων, κλεπτοκρατίας, ωφελιμισμού και παρεοκρατίας.Παρέες για χρόνια κανόνιζαν τα πάντα στα Χανιά και τα περίχωρα,από τα Χανιά όμως. Πόσο αντιδρούσαμε;
Κάποιοι από εμάς που δεν συμμετείχαμε σε τίποτα από αυτά και μιλούσαμε, και γι' αυτό δεν μας επέλεγαν, αλλά εμείς επιλέγαμε τις επιλογές μας, νομίζαμε ότι εκεί τελείωναν όλα.Ιδεολογικός πατριωτισμός ή αφέλεια; ή και τα δυο;
Και όμως ήταν και αυτό λάθος.
Έπρεπε να αγανακτίσουμε με την λαιμαργία και τον πιθηκισμό.
Με τα συναλλακτικά ήθη με την ιδεολογία της μαγκιάς και της αρπαχτής.
Με τις τζιπάρες πρώτες δεύτερες τα ταξίδια την λαγνεία των εξόδων και των καφέ- καφέ καφέ συζητήσεων.
Τώρα λοιπόν πληρώνουμε όλοι(;) όλων την συμπεριφορά.
Και βέβαια δεν είναι λύση οι μάζες των πλατειών.
Η Ελευθερία και η κρίση που εδράζεται στη μελέτη και όχι στη συνθηματολογία είναι το φάρμακο.
Προϋπόθεση όμως είναι η αλλαγή του πολιτικού προσωπικού.
Αναζητείται νέος Ζορμπάς για μια νέα εξέγερση ανανέωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου