Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή στο "Κρυφό Σχολειό"
2/9/201109:19
Του Γιώργου Κράλογλου.
Εκεί μας οδηγούν. Να συνεχίσουμε να πληρώνουμε φόρους για τα Πανεπιστήμια, για τους πανεπιστημιακούς και για τα κτίρια. Αλλά τα παιδιά μας θα τα πηγαίνουμε στα «Κρυφά Σχολειά» να μάθουν γράμματα. Τα σύγχρονα «Κρυφά Σχολεία» με τους καθηγητές πού έρχονται στα σπίτια όπως οι πίτσες και τα σουβλάκια αλλά (αντίθετα με τις πίτσες) πληρώνονται με μαύρο χρήμα.
Με τους καθηγητές των φροντιστηρίων όπως επί τουρκοκρατίας που πηγαίνανε τα παιδιά στους παπάδες και στους γιατρούς για να τους μάθουν λίγα γράμματα.
Τα Πανεπιστήμια ξεχάστε τα. Τι και αν είστε φορολογούμενοι.
Σκάστε και πληρώνετε.
Στα Πανεπιστήμια θέλουν να κάνουν κουμάντο οι ινστρούχτορες της Ελληνικής Σοβιετίας που θα είναι πάντα η πραγματική ηγεσία ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Θέλουν να κάνουν κουμάντο οι γέροντες επαγγελματίες φοιτητές που αποτελούν την «σωματοφυλακή» των ινστρουχτόρων με αμοιβή το (ιστορικό...) αριστερό πενταράκι.
Θέλουν να κάνουν κουμάντο οι επαγγελματίες αριστεροί καθώς το αριστερό επάγγελμα έχει μόνο κέρδος.
Θέλουν, τέλος, να κάνουν κουμάντο οι επαγγελματίες επαναστάτες που περιφρουρούν και φροντίζουν για τους εξωπανεπιστημακούς, τους περιθωριακούς, τους λαθρομετανάστες, το παραεμπόριο και τις λαϊκές αγορές έξω από τα Πανεπιστήμια όπου η ελεύθερη διακίνηση λαθραίων και ναρκωτικών προστατεύεται και από το πανεπιστημιακό άσυλο.
Αυτά τα Πανεπιστήμια ήθελε και προστάτευσε για 35 χρόνια η Ελληνική Σοβιετία της μεταπολίτευσης. Και αυτά τα Πανεπιστήμια έφτιαξε. Και τα θεωρεί κεκτημένα της παιδείας και τους λαού. Του λαού που πληρώνει για τα κτίρια και τους καθηγητές αλλά στέλνει τα παιδιά του και εκτός Ελλάδος για να πάρουν πτυχία της προκοπής.
Δεν πρόκειται να μπω στην ουσία της μεταρρύθμισης με την ανάγκη της οποίας συμφωνώ απόλυτα. Άλλωστε ακούστηκαν τόσα πολλά εντός και εκτός Βουλής που περισσεύει η ανάλυση της δικής μου άποψης.Θέλω όμως να αποτυπώσω δύο εικόνες που μέσα στην φασαρία των κατ΄ επάγγελμα αντιστασιακών δεν έχουν προσεχθεί όσο πρέπει.
Την απαράδεκτη κατάσταση Διοίκησης και λειτουργίας των Πανεπιστήμιων δεν μπόρεσε να την ανεχθεί ούτε το ΠΑΣΟΚ που την προκάλεσε το 1981 με το άσυλο και την σύνδεση των Πανεπιστημίων με τους κομματικούς μηχανισμούς αντί να συνδέσει από τότε το Πανεπιστήμιο με την πραγματική έρευνα και την παραγωγή. Το ΠΑΣΟΚ της αριστερής ιδεολογίας και του σοσιαλισμού που έφερε στον τόπο την «Αλλαγή»... κατάλαβε την γκάφα του και προχώρησε στην πραγματικά μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση που τουλάχιστον δικαιώνει τους Έλληνες φορολογούμενους. Γιατί τα κτίρια των ΑΕΙ δεν τα πληρώνουμε για στέγες ναρκομανών και περιθωριακών αλλά για να γίνονται μαθήματα. Τους Πανεπιστημιακούς δεν τους πληρώνουμε για να αλωνίζουν στα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΚΟ, των μεγάλων Τραπεζικών Ιδρυμάτων, των μεγάλων ιδιωτικών Ομίλων και τα γραφεία των υπουργών όπου και εκεί τους πληρώνουμε τις αυτοκινητάρες τους τις γραμματείς και τους κλητήρες τους. Τους πληρώνουμε για να κάνουν μαθήματα. Τα Πανεπιστήμια που συντηρούμε με τους φόρους μας τα θέλουμε ανοικτά γιατί ανήκουν στον λαό και όχι στις γιάφκες της ελληνικής Σοβιετίας. Ας σταματήσουν λοιπόν αυτές οι γλοιώδεις καταλήψεις των συγκεκριμένων ομάδων που καθοδηγούνται από ορισμένους θλιβερούς Πανεπιστημιακούς που νομίζουν ότι έτσι θα κερδίσουν και αυτοί την «κούρσα» των αντιστασιακών του Πολυτεχνείου που οδήγησε δεκάδες άλλους ανέξοδα από την ανεργία στο επάγγελμα του πολιτικού και του Ευρωβουλευτή φτιάχνοντας το μέλλον τους και περιουσίες από μισθούς και πολλά άλλα.
Η δεύτερη εικόνα είναι ότι την απαράδεκτη κατάσταση των Πανεπιστημίων επιχείρησαν να ανατρέψουν δύο γυναίκες αντί των πολιτικών που φοράνε παντελόνια. Η πρώτη η κ. Μαριέττα Γιαννάκου ατύχησε γιατί πολεμήθηκε από τους δικούς της πολιτικούς άνδρες που φοράνε ακόμη παντελόνια. Η δεύτερη όμως, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, τα κατάφερε και θα μείνει στην ιστορία όσο και αν την πολεμάνε άνδρες που ακόμη φοράνε παντελόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου