Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011



















Ευχαριστίες.



Ήταν μια εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση και οργανωτικά και ουσιαστικά, αυτή που έλαβε χώρα στην Ποταμίδα στις 04/09/2011, για την ζωή και τη δράση του Φωτογιώργη.



Κατ' αρχήν λοιπόν μεγάλες ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμίδας "Η Αναγέννηση", για την πρωτοβουλία "εφαρμογής" της παρακαταθήκης του αείμνηστου Γυμνασιάρχου Κωσταντουλάκη, επιθυμία του οποίου ήταν η, οψέποτε, απόδοση τιμής στον Γεώργιο Φωτάκη, απο την γενέτειρα του.


Ευχαριστίες προς τον Δήμο Κισάμου ο οποίος και συνδιοργάνωσε την εκδήλωση και εκπροσωπήθηκε σε ανώτατο βαθμό: Δήμαρχος,Πρόεδρος Δ.Σ,και τρεις εκ των Αντιδημάρχων.


Την Μείζονα αντιπολίτευση που εκπροσωπήθηκε από Δημοτικούς Συμβούλους.


Την εκδήλωση, τον τιμώμενο και την οικογένεια του τίμησαν επίσης η Βουλευτής κ. Κουρουπάκη, και ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Σημανδηράκης.Στο θρησκευτικό μέρος της αποκάλυψης της προτομής χοροστάτησε ο σεβασμιότατος κ. Αμφιλόχιος.Ευχαριστίες στον κ. Κουτσογιαννάκη Σπύρο επικεφαλή της μπάντας του Δήμου στην δημιουργία της οποίας έχει καταθέσει ανάλωση ψυχής.


Στα μέλη του συλλόγου Ριζιτών που έλαβαν μέρος, και για την "ένταση" που πέρασαν με το μέταλλο της ψυχοτρόπου φωνής τους.


Τους επώνυμους κατοίκους της Ποταμίδας και του Καστελλίου που γέμισαν τον καταπληκτικό χώρο του Δημοτικού σχολείου, που δεν ανήκει στη χορεία των πρώην, καθώς "λειτουργεί και φωτοδοτεί" κανονικά καθώς έχει μετατραπεί σε διαδραστικό μουσείο σχολικής ζωής, με πλήθος ιστορικών ντοκουμέντων, επιστημονικά ταξινομημένων, με την επιμέλεια της κ. Ψαράκη και συγνώμη αν αδικώ κάποιον.


Ήταν μια εκδήλωση - επιβεβαίωση των εξιστορήσεων που έχουμε δεχτεί, οι νεώτεροι, με αποστολή και υποχρέωση για τους επιγενόμενους.


Ακούστηκαν λόγοι που συνέδεσαν την ηρωική δράση με την σοφία,την πολεμική αρετή με την δικαιοσύνη,την τόλμη με την ακεραιότητα. Λόγοι που φόρτισαν δυο εν ζωή, και με αναμνήσεις από τον τιμώμενο,εγγόνια του. Τον Πατέρα μου και τον Θόδωρο.


Δεν πρέπει να ειπωθεί οτιδήποτε άλλο παρά οι ιδιαίτερες ευχαριστίες στον καλλιτέχνη κ. Μαρκαντωνάκη που, υπό το αυστηρό βλέμμα και την επιμέλεια της κ. Ελένης Παπουτσάκη-Γαρεδάκη, εξέφρασε στην προτομή τον ηρωισμό της εποχής.


Τέλος ευχαριστούμε τον γηραιότερο Φωτάκη, τον Θόδωρο, για την δουλειά που έφερε σε πέρας και μάλιστα με άγχος υποψήφιου εξετάσεων,δηλαδή άγχος έφηβου, γνωρίζοντας το χάρισμα ψυχής που έπρεπε να διαστασιολογήσει. Ξέρουμε ότι, σήμερα ιδίως, οι επαναστάσεις γίνονται για τους επαναστάτες. Ο πρόγονος μας επαναστάτησε για την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη των κατοίκων της Κισάμου.


Αυτός είναι και ο λόγος, νομίζω, που τιμάτε για δεύτερη φορά από τον Δήμο του, της Κισάμου.



Γιάννης Φωτάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου